ΒΕΒΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΕΙΣ.

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε τους πατέρες όλων των Οικουμενικών Συνόδων, αλλά κυρίως της 4ης Συνόδου. Συνγκλίνει περισσότερο ότι γιορτάζουμε αυτούς τους πατέρες που αντιστάθηκαν στον Μονοφυσιτισμό, τους πατέρες του 451 μ.χ, που μαζεύτηκαν πάρα πολλοί για να αντιμετωπίσουν την αίρεση των Αρμενίων. Την Κυριακή αυτή γιορτάζει ο Άγιος Βλαδίμηρος ο οποίος ονομάστηκε Ισαπόστολος γιατί είχε ειλικρινή μετάνοια.Ήταν ηγεμόνας ειδωλολάτρης, και όταν μπλέχτηκε κάποια στιγμή με ανθρώπους πιστούς φωτίστηκε από τον Θεό και με τις προσευχές της μητέρας του βασίλισσας Όλγας πίστεψε και δέχτηκε τους Χριστιανικούς λαούς και κυρίως τους Έλληνες.Έτσι κηρύττετε το Ευαγγέλιο στην Ρωσία και εκχριστιανίζεται ο λαός της αλλά βαπτίζεται και ο ίδιος.Ο Απόστολος Παύλος στην προς Τίτο επιστολή μας μιλάει γι΄αυτούς που πολεμούν τον Χριστό πραγματικά.Η εκκλησία είναι το παν και η εκκλησία μπορεί να είναι οι 10 αυτοί άνθρωποι. Πάντες που θέλουν να ζουν εν Χριστό και να τον ακολουθούν διώκονται.Οι πονηροί και οι ανόητοι θα προκόψουν προς το κακό.Ο κόσμος δεν θέλει την αλήθεια και θα πλανάτε.Εσύ όμως θα είσαι ακλόνητος στην πίστη σου και θα είσαι πάντα ενωμένος με τον Κύριο. Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος μας λέει ότι οι Χριστιανοί είναι το φως και το αλάτι του κόσμου. Στην επί του Όρους ομιλία λοιπόν ο Κύριος μας διδάσκει ότι εμείς είμαστε το φως του κόσμου και πως, όπως μια πόλη που βρίσκεται ψηλά στο βουνό φωτίζει και βλέπουν το φως της όλοι όσοι βρίσκονται από κάτω έτσι να είμαστε και εμείς οι Χριστιανοί.Γι΄αυτό και το λυχνάρι το βάζουμε ψηλά για να φωτίζει και πως δεν ήρθε για να καταλύσει τον νόμο του Μωυσή αλλά για να τον συμπληρώσει.Έτσι λοιπόν όποιος κρατήσει τις εντολές μου που είναι τόσο σημαντικές και δεν αλλάξει ούτε ένα γιώτα ούτε μια οξεία αυτός και θα μπει πρώτος στη βασιλεία μου! .

Άγιος Βλαδίμηρος Ρώσος.

Προς Τίτο 3, 6-15. ΟΙ ΔΙΩΓΜΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ.

Ματ. 5, 14-19. ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΩΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 24 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis AlexpolisIoannis@gmail.com Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.