ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ.

 

Αδελφοί μου, εις απάντησην όλων αυτών που συμβαίνουν στις μέρες μας, θα πούμε τρόπους και μεθόδους για το πώς θα σώσουμε την ψυχή μας.Την ψυχή μας που ουσιαστικά δεν την σώζουμε εμείς αλλά ο Θεός, όταν κάνουμε το θέλημα του κι αυτός το δικό μας, τότε συναντιούνται τα δύο θελήματα και σωζόμαστε.Πρέπει να σωθούμε έστω και από φιλότιμο είχε πει ο Άγιος Παϊσιος. Πρέπει να τα πουλήσεις όλα, να τα χαρίσεις, για να πάρεις το ένα, το πολυτιμότερο. Δεν υπάρχει τύχη, όλα είναι θέμα ευκαιρίας, η οποία θα καρποφορήσει μόνο με σκληρή δουλειά. Και όταν ξεκινάς τον αγώνα δεν τον παρατάς στην πρώτη δυσκολία, αυτή είναι η δουλειά του διαβόλου.Να σε απογοητεύσει, όμως εσύ πρέπει να επιμείνει προσηλωμένος στον στόχο σου μέχρι το τέλος.Μην ξεχνάς και αποστρέφεσαι τον Άγιο πόνο, ο οποίος βοηθάει στις θλίψεις.Τίποτα θλιβερό δεν είναι κακό για εμάς και θέλει υπομονή.Υπομονή στην αρχή, στην μέση και στο τέλος.Πρέπει να στριμώξουμε τον κακό μας εαυτό για να επιπλεύσει ο καλό.Ας μην ξεχνάμε ότι είμαστε αγορασμένοι με το αίμα Του Χριστού και είμαστε ελεύθεροι.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 15 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.