Το ουράνιο τόξο!

 

Αδελφοί μου, το Σαββατοκύριακο αυτό θα εορτάσουμε και θα τιμήσουμε την μνήμη των Πανμεγίστων Ταξιαρχών και όλων των Αγγελικών δυνάμεων, καθώς και την μνήμη του Αγίου Νεκταρίου που ήταν πάντοτε δίπλα μου, από τότε που εξ΄αιτίας του θέλησα να γίνω μοναχός. Η παρουσία των Αγγέλων στις ζωές μας είναι προσωπική γιατί ο καθένας έχει τον Άγγελο του. Ν΄ αναφέρω ότι ο Άγιος Νεκτάριος είχε πολύ αγάπη στην Παναγία και αυτό τον καθιστά πολύ μεγάλο Άγιο. Δράττομαι της ευκαιρίας από μια φωτογραφία που έλαβα με το ουράνιο τόξο μετά τη βροχή πριν μερικές ημέρες από ένα πνευματικό μου παιδί, ότι ο Θεός το έστειλε μετά τον κατακλυσμό, για να μας υποσχεθεί ότι δεν θα ξανακάνει τέτοιο κατακλυσμό ο οποίος θα μας αφανίσει. Στην προς Εφεσσίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος τους λέει ότι δεν πρέπει να στηριζόμαστε στην υπακοή στον νόμο χωρίς να υπάρχει χάρη του Θεού, γιατί τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο Χριστός είναι η Ειρήνη η οποία ορθώνεται μεταξύ των ανθρώπων και γκρεμίζεται η έχθρα. Με την Σταύρωση Του λοιπόν συμφιλίωσε τους ανθρώπους μεταξύ τους. Έτσι με την σειρά του, στο μεγαλείο του μέσα δεν έδωσε σημασία στον άλλον που τον εχθρεύονταν. Στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο θα δούμε την θεραπεία της αιμορροούσης γυναικός και την ανάσταση της κόρης του Ιαείρου. Ο Ιάειρος πλησιάζοντας Τον μέσα στον όχλο, έπεσε στα πόδια του παρακαλώντας Τον να πάνε μαζί σπίτι του για να θεραπεύσει την άρρωστη κόρη του που πέθαινε. Εκείνη την στιγμή όμως ένιωσε κάποιον να τον τραβά από τον ποδόγυρο του χιτώνα Του και κάτι να ήθελε από τον Εκείνον. Ήταν μια γυναίκα που αιμορροούσε από τα δώδεκα χρόνια της αλλά ήταν η μόνη από το πλήθος που πίστευε ότι ήταν ο Υιός του Θεού. Έτσι με το που τον άγγιξε έγινε καλά. Η διαφορά με τον Ιάειρο είναι ότι μόλις έμαθε ότι το παιδί του πέθανε είπε στον Ιησού ότι δεν χρειαζόταν να πάει σπίτι του. Κι όμως ο Κύριος πήγε σπίτι του και ανέστησε την κόρη του, γιατί ο Κύριος είναι πολυέλαιος, πολυεύσπλαχνος, δίνει πολλές ευκαιρίες και πάντα περιμένει με μετάνοια τα παιδία Του!

Εφσ. 2, 14-22. ΧΑΡΗ ΠΟΛΛΗ ΓΙΑ Ν΄ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ.

Λουκ. 8, 41-56. ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 20 Νοεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.