ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ

 

Αδελφοί μου, σήμερα θα πούμε λίγα λόγια για το μυστήριο του ναού της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη και πώς κατασκευάστηκε.Την έχτισε ο Αυτοκράτορας Ιουστινιανός και ήταν ένα θαύμα αρχιτεκτονικής.Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι χτίστηκε με πίστη και με άμεση επιτήρηση ενός Αρχαγγέλου, ο οποίος έκανε τον αρχιτέκτονα και έδωσε τα σχέδια. Ο τρούλος της δεν έχει στηρίγματα, αλλά στηρίζεται κυριολεκτικά στον αέρα διαμέσου των τόξων της.Κυρίως όμως είναι θέμα προσευχής και πίστεως. ΄Οπως σημαντικό είναι και το γεγονός ότι μέσα στους τοίχους της, στα τούβλα της, κατά την διάρκεια του χτισίματος τοποθετούσαν οι εργάτες Άγια λείψανα, έκαναν προσευχές και λιτανείες.Η Αγία Σοφία έχει κάτι πιο βαθύ μέσα της, είναι ένα έργο πίστεως, όπως και κάθε ναός γιατί εκεί πρέπει να κατοικεί η χάρη του Αγίου Πνεύματος και όχι ο διάβολος. Ο ναός αυτός δυστυχώς χάθηκε από την απιστία μας κυρίως, μα και από την βεβήλωση και την αίρεση γιατί όταν η Κωνσταντινούπολη ανήκε στους Λατίνους δεν λειτουργούσε Ορθόδοξα, καθώς και ότι έγινε ενωτική λειτουργία με τους Παπικούς.Για να καθαριστεί λοιπόν χρειάζεται μετάνοια πάνω από όλα, γιατί ο ναός για εμάς δεν είναι τα ντουβάρια.Εμείς προσπαθούμε να σώσουμε τα ντουβάρια και όχι τις ψυχές μας. Ψάξτε ταπεινούς ναούς για να λατρέψουμε ταπεινά το Θεό.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 21 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.