ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ

 

Αδελφοί μου, σε συνέχεια από την προηγούμενη Τρίτη, σήμερα θα πούμε μερικά ακόμη μυστικά όπου ο έξυπνος εκμεταλλεύεται ενώ ο αμελής δεν τα δίνει σημασία και χάνει.Στην πνευματική ζωή λοιπόν είναι καλό ν΄ αποφεύγουμε το θυμό γιατί είναι κακός σύμβουλος και δεν μας αφήνει να προοδεύσουμε πνευματικά. Η πίκρα των λόγων που βγαίνει από το θυμό αφήνει δηλητήριο στους ανθρώπους και γι΄αυτό ο άνθρωπος προσπαθεί να έχει μια εσωτερική ησυχία, που ακόμα και όταν θυμώσει δεν του φέρνει ταραχή αλλά ταπείνωση. Επίσης η επικοινωνία έχει πολλές μορφές και γίνεται πρώτα με τον εαυτό μας όταν βέβαια τον τακτοποιήσουμε. Αν δηλαδή μιλάς με το μυαλό σου δεν παράγονται καρποί. Άλλο μυστικό είναι να δίνεις σημασία σε κάθε κάλεσμα του Θεού και να μην αφήνεις την ευκαιρία να πάει χαμένη. Ο Θεός μας αποκαλύπτεται μέσα από κάθε τι, όπως το χαμόγελο ενός παιδιού, ένα λουλούδι, ένα βιβλίο και άλλα πολλά αρκεί να τον λαχταράμε.Δυστυχώς κάτι που έχει πάρει διαστάσεις στις μέρες μας είναι η κατάκριση. Ας μην κατακρίνουμε προς πάσα κατεύθυνση. Κρίση θα έχουμε αλλά να φέρει μέσα της καλοσύνη.Οι προθέσεις μας δηλαδή να χαρακτηρίζονται από αγάπη και ενδιαφέρον. Ότι κάνεις για τον Θεό εν ονόματι του Θεού είναι ιερό.Μην αγαπάτε τον κόσμο αγαπήστε τον Θεό, για να μάθετε ν΄ αγαπάτε και τον κόσμο!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 25 Αυγούστου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.