ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟ 2020;

 

Αδελφοί μου, με τον ερχομό του νέου έτους με το πολιτικό ημερολόγιο, είναι μια ευκαιρία για έναν απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Σύμφωνα με το τί συνέβη το 2020, θα καταλάβουμε και τί θα γίνει το 2021. Συνεχίζουμε την πορεία μας και ο χρόνος περνάει γρήγορα, γιατί το κακό βιάζεται, όμως η εκκλησία που πολεμείται από πάντα, πάντα νικάει. Στο Αποστολικό ανάγνωσμα θα ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο να γράφει μια επιστολή στους δικούς του, τους Εβραίους και να τους λέει πόσο ήρωες ήταν οι πρόγονοι τους και να παραδειγματιστούν από αυτούς, όπως έκανε ο ίδιος που ήταν χειρότερος από τους πατριώτες του και όμως άλλαξε. Θα ακούσουμε το πρώτο μέρος από το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, όπου περιγράφει το γενεολογικό δέντρο του Χριστού γιατί θέλει να μας δείξει ότι ο Κύριος μας προέρχεται και από αμαρτωλούς ανθρώπους, αλλά με την πίστη τους άλλαξαν γιατί αν υπάρχει μετάνοια, έρχεται η χάρις του Θεού και όλα αλλάζουν.Επίσης η αναφορά αυτή είναι μια απόδειξη ότι ο Χριστός υπήρξε και ήταν ιστορικό πρόσωπο. Εμείς λοιπόν επειδή έχουμε τον αληθινό τριαδικό Θεό συγκεντρωνόμαστε στις μέρες αυτές που θα εορταστεί η Μητρόπολη των εορτών γιατί αν δεν υπήρχε η Γέννηση δεν θα υπήρχε και η Ανάσταση.

Εβρ.11, 9-10, 32-40. ΗΡΩΕΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ.

Ματθ. 1, 1-25. Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 1 Ιανουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.