ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ. (σπάστε τις τηλεοράσεις).

 

Αδελφοί μου, ένα από τα θέματα για το οποίο είμαστε σοβαρά υπεύθυνοι είναι οι ψυχές των παιδιών μας τα οποία μεγαλώνουν σε έναν κόσμο ανυπεράσπιστα. Όταν δε ο εχθρός είναι φανερός αντιμετωπίζεται εύκολα, όταν όμως είναι κρυφός και πονηρός τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Ο λόγος για την τηλεόραση και εν γένει για τις οθόνες. Αυτή τη φόρα δεν θα σας πω κλείστε τις τηλεοράσεις, αλλά σπάστε τις τηλεοράσεις.Τα παιδιά τα στέλνει ο Θεός για να είναι μια εικόνα της δημιουργίας του δίπλα μας και να μας δίνουν χαρά μέσα από τις αθώες ψυχές τους, όχι για να τα κάνουμε ακοινώνητα όντα άδεια από συναισθήματα αποβλακώνοντας τα μπροστά σε μια οθόνη χωρίς τον έλεγχο των γονιών τους. Περνώντας στο Αποστολικό ανάγνωσμα , ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους επιστολή αποχαιρετώντας τους, τους αποκαλύπτει ποιά είναι η μεγαλύτερη αμαρτία. Τους αφήνει ως διάδοχό του την οικογένεια Στεφανά που είναι κοντά στο Θεό λέγοντας τους πως αυτοί θα αναπαύσουν τις ψυχές τους και να την εκτιμούν. Στο κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο βλέπουμε τον Ιησού να τους λέει την παραβολή των κακών γεωργών οι οποίοι φέρθηκαν αχάριστα και άτιμα στον αφέντη που τους χάρισε το αμπέλι, με το να μην του ανταποδώσουν ούτε την σοδειά αλλά να σκοτώσουν και τον γιό του. Όσο αχάριστα φερθήκαμε και φερόμαστε κι εμείς στον Θεό, όπως κι εμείς κάποτε σκοτώσαμε τον Υιό του που μας έστειλε για την σωτηρία μας. Ο Θεός να μας λυπηθεί για ν΄αξιωθούμε της Βασιλείας Του, την οποία θα πάρουν αυτοί που παίρνουν αποφάσεις.

Α΄ Κρνθ. 16, 13-24. ΤΟ ΤΕΛΟΣ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΜΑΡΤΙΑ.

Ματθ. 21 33-42. Η ΑΥΤΟΚΑΤΑΔΙΚΗ ΜΑΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 04 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.