ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥ.

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Παντελεήμονα μα σήμερα τιμάμε την μνήμη μιας πολύ μεγάλης Αγίας, στην οποία οφείλουμε τεράστια ευγνωμοσύνη μιας και μας χάρισε την Παναγιά μας, την Αρχιστράτηγο, την Κυρία Θεοτόκο, μα πάνω απ΄ όλα την μάνα μας. Ο λόγος για την Αγία Άννα που με τον σύζυγο της Ιωακείμ απέκτησαν σε πολύ μεγάλη ηλικία την Παναγία μετά από πολλές προσευχές γιατί ο Θείος έρωτας τους έβαλε να θελήσουν να κάνουν παιδί.Το πιο σημαντικό όμως είναι η διαπαιδαγώγηση που έδωσε η Αγία στην κόρη της. Αυτή του Χριστού. Η σχέση των παιδιών με τον Χριστό, αυτό λείπει στις μέρες μας. Στο Αποστολικό ανάγνωσμα ο Απόστολος Παύλος γράφει προς τον Τιμόθεο πώς πρέπει να είναι καλός εργάτης του Ευαγγελίου και ν΄ απαρνηθεί τον εαυτό του .Να παίρνει δύναμη από την χάρη του Ιησού.Επειδή είσαι στρατιώτης του Χριστού θα περάσεις δύσκολα, γι΄αυτό να μην ασχολείσαι με άλλα πράγματα αλλά με τον ίδιο τον Χριστό, του είπε.Στο Ευαγγέλιο ο Κύριος αφού έστειλε με το καράβι τους μαθητές τους στη μέσα στη λίμνη, έδιωξε τον κόσμο για να ανέβει στο βουνό να προσευχηθεί. Στη λίμνη σηκώθηκε άνεμος και ο Κύριος κατέβηκε από το βουνό και περπατώντας στη λίμνη έφτασε στους μαθητές του οι οποίοι τον πέρασαν για φάντασμα.Στην περικοπή αυτή ο Απόστολος μας μιλάει για τον φόβο, που θέλοντας και ο Πέτρος να περπατήσει στο νερό και να φτάσει στον Κύριο με το πρώτο κύμα φοβήθηκε και βούλιαξε. Ο Χριστός όμως ήταν δίπλα του και του είπε τί φοβάσαι;Ο φόβος είναι τέχνασμα του κακού.Δεν πρέπει να φοβόμαστε αδελφοί μου, αφού ξέρουμε ότι ο Χριστός θα είναι πάντα δίπλα μας.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ. Η ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ.

Β΄ Τιμοθ. 2, 1-10. ΚΑΛΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ματθ. 14, 22-34. ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 07 Αυγούστου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.