ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΕ ΜΟΥ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ.

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή θα γιορτάσουμε την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, ένα γεγονός που σηματοδοτεί για εμάς την παρουσία και την ιστορία του ανάμεσα μας. Ο Σταυρός για εμάς είναι ο ίδιος ο Χριστός είναι για εμάς ο Ήλιος. Το τίμιο ξύλο του δεν είναι από αυτό τον κόσμο, αλλά το φέραν Άγγελοι από τον Παράδεισο. Με το τίμιο ξύλο του σφραγίζουμε τα πάντα. Όπως κάνοντας και το σημείο του Σταυρού σφραγίζουμε τα πάντα. Ο Σταυρός για εμάς είναι το νικητήριο όπλο, όπου την Μ. Παρασκευή μπήχτηκε στο κεφάλι του διαβόλου και τον νίκησε. Την Κυριακή αυτή θα ακούσουμε στο Αποστολικό ανάγνωσμα την Α΄ προς Κορινθίους επιστολή και τον Απόστολο Παύλο να τους μιλάει για τον Τίμιο Σταυρό και να τους λέει ότι όταν μιλάμε γι΄ αυτόν στους ανθρώπους που θα πάνε στην κόλαση, είναι μωρία, ενώ όταν μιλάμε γι΄ αυτόν σε αυτούς που θέλουν να σωθούν είναι δύναμη Θεού. Φαίνεται φαιδρός όποιος επιστήμονας, φιλόσοφος πάει να σταθεί μπροστά στην Σταυρική θυσία του Χριστού μας. Θα έρθει η ώρα που θα πουν οι έξυπνοι του κόσμου τούτου, πως δεν δώσαμε βάση στον λόγο του Θεού. Την Κυριακή αυτή διαβάζονται περικοπές από το Ευαγγέλιο της Μ. Παρασκευής. Δεν είναι θλίψη η σταύρωση του Χριστού, γιατί από τον Σταυρό προέρχεται η Ανάσταση κι εμείς με τη σειρά μας, κουβαλώντας τον σταυρό μας να χαιρόμαστε. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόση αντοχή έχουμε για να σηκώσουμε τον σταυρό μας, όμως αυτό το διαπιστώνουμε με τον καιρό.

ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΣΤΑΥΡΟ. ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Α΄Κρνθ.1, 18 – 24. Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Ιωαν.19, 6-20, 25-28, 30-35. Η ΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 25 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.