ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟ

 

Αδελφοί μου, σήμερα γιορτάζουμε την αποτομή της κεφαλής του Τιμίου Ιωάννου του Προδρόμου.Τίμιος γιατί δεν φοβήθηκε να συγκρουστεί με την αμαρτία. Δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω, όταν αυτό ερχόταν σε κόντρα με Τον Θεό.Ήταν ο αρχηγός των μοναχών και αυτός που βάπτισε τον Χριστό.Το Άγιο χέρι του που βάπτισε τον Κύριο δυστυχών το έχουν οι Τούρκοι.Είναι αυτός που δείχνει σε εμάς ότι για Τον Χριστό πρέπει να παίζουμε και το κεφάλι μας.Ο Απόστολος Παύλος στέλνει δεύτερη επιστολή στους Κορίνθιους επειδή περιήλθαν σε μεγάλο πειρασμό για να τους συνετίσει. Τους λέει λοιπόν ότι δεν έρχομαι εκεί να σας τα πω από κοντά, αλλά σας στέλνω την επιστολή αυτή για δύο λόγους. Πρώτων για να μην δοκιμάσετε την αυστηρότητα μου και δεύτερον για να μην σας ελέγξω για τα άλλα που κάνετε, αφού γνωρίζω ότι είστε στερεωμένοι στην πίστη σας και δεν θα σας έλεγχα για αυτήν. Επίσης τους λέει, άμα θα σας λυπήσω, εμένα μετά ποιός θα με κάνει χαρούμενο.Γι΄αυτό λοιπόν κοιτάξτε να συμμορφωθείτε για να χαρούμε όλοι μαζί. Την Κυριακή θα ακούσουμε την παραβολή των Βασιλικών γάμων από τον Απόστολο Ματθαίο, όπου ο Χριστός μας λέει ότι κανείς καλεσμένος δεν πήγε στον γάμο του γιού του Βασιλιά και έτσι έδωσε εντολή να βγουν στον δρόμο και να καλέσουν όποιον βρούνε μπροστά τους.Έτσι ήρθα πονηροί και αγαθοί ήταν όμως και κάποιον που δεν φορούσαν επίσημο ένδυμα. Εδώ ο Κύριος θέλει να μας πει ότι αυτοί που δεν ήρθα ήταν ο λαός του Ισραήλ που δεν δέχτηκαν το δώρο του Θεού δηλαδή Τον Υιό Του, οπότε το Ευαγγέλιο το πήραν λαοί που ήταν ειδωλολάτρες όπως οι Έλληνες και έγινα Χριστιανοί αφού βαπτίσθηκαν. Στην Βασιλεία Του Θεού καλούνται σχεδόν όλοι, λίγοι όμως είναι οι εκλεκτοί!

ΑΠΟΤΟΜΗ ΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.

Β΄ Κρνθ. Α, 21-24, Β, 1-4. ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΘΛΙΨΕΙΣ.

Ματθ. ΚΒ, 1-14. ΠΟΛΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΛΙΓΟΙ ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 11 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.