Πέτρινα χρόνια……..

 

Αδελφοί μου, Κυριακή των Αγιορειτών Πατέρων. Γνωστοί είναι 450 όμως είναι πολλοί περισσότεροι, γι΄ αυτό και ευωδιάζει ο τόπος συχνά όταν περπατάει κανείς στο Άγιον Όρος, αφού δεν γνωρίζουμε πού είναι οι τάφοι τους. Να διαβάζουμε και να μελετάμε τους βίους τους. Να γίνονται φωτεινά παραδείγματα για εμάς, αν και οι άνθρωποι δεν έχουν τάση στην Αγιολογία. Στην προς Εβραίους Επιστολή ο Απόστολος Παύλος μας λέει θα σωθούν όχι μόνο αυτοί που ακούν τον νόμο του Θεού γιατί τους αρέσει και φέρνει μια ισορροπία αλλά αυτοί που τον εφαρμόζουν. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την περικοπή όπου ο Χριστός μετά το Σαραντάριο, Όρος όπου έμεινε 40 ημέρες και πειράστηκε από τον διάβολο, πήγε να καλέσει τους πρώτους μαθητές οι οποίοι αμέσως Τον ακολούθησαν και τους είπε ότι θα είναι πλέον αλιείς ψυχών. Υπακούμε το θέλημα του Θεού ακούγοντας τον λόγο Του Θεού.

Ρωμ. 2, 10 – 16. Ακροατές και ποιητές.

Ματθ. 4, 18 – 23. Κήρυγμα και θεραπεία.

Tο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 24 Ιουνίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.