ΠΕΡΙΦΡΟΝΕΙΤΑΙ Η ΠΙΣΤΗ; ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΣΙΩΠΗ.

 

Αδελφοί μου, ο κάθε Χριστιανός έχει δικαίωμα να απολογηθεί, να μιλήσει, να ελέγξει όταν περιφρονείται η πίστη.Κι όμως αυτό δεν τηρείται και ιδιαίτερα όταν βλασφημείται το όνομα του Θεού.Για ποιά απολύμανση του ναού συζητάμε όταν όλα εκεί μέσα είναι αγιασμένα, ακόμα και η σκόνη από το πάτωμα!!! Δυστυχώς όταν ο Χριστός μπαίνει στη ζωή του παιδιού σου, του/της συζύγου νιώθεις αντιζηλία! Ας μην έρθουμε σε αντιπαράθεση και ας μην μαλώσουμε με κανέναν για τον Χριστό.Μπορούμε όμως απλά να μιλήσουμε για Αυτόν με ποικίλους τρόπους όπως με την στάση μας στη ζωή, με την αγάπη μας, με τις πράξεις, κάνοντας το σταυρό μας, λέγοντας Χριστός Ανέστη, ή μια ζεστή κουβέντα. Κάνοντας μια προσευχή για κάποιον που είναι και η ανώτερη μορφή ελεημοσύνης.Γιατί όταν δεν μιλάμε για τον Χριστό χάνουμε το δώρο μας. Η ομολογία κρύβει και σκεπάζει πολλές αμαρτίες αδελφοί μου! Μα, πάνω από όλα να χαιρόμαστε που το κάνουμε.Μόνο τότε έχει αξία.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 12 Μαϊου 2020.

Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω

e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στην σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.