ΠΑΜΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ;

 

Αδελφοί μου, υπάρχουν τρεις φάσεις που περνάμε στη ζωή μας. Η υπομονή, η απόλυτη ηρεμία η οποία είναι μια ηρεμία λογισμών, καταστάσεων και ύφεσης στον πόλεμο με τον διάβολο, αλλά και η έντονη φάση που εμπεριέχει χαρές, λύπες.Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει πόλεμος στον οποίο ο διάβολος κερδίζει.Μπορεί να κερδίζει τις μάχες, μα όχι τον πόλεμο. Μιας και πλησιάζει η αρχή της νηστείας της Παναγίας με το Πατρώο Εορτολόγιο να προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα, ακόμα και τον χρόνο τον άχρονο για τον Θεό, περίοδο της Παναγίας.Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό. Να καταλαβαίνουμε τί κάνουμε.Να δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να σταματήσει να τρέχει να αγχώνεται για να απολαμβάνει τα πάντα τα οποία κάνει κάθε στιγμή.Είναι μια ενέργεια του διαβόλου για να βρισκόμαστε σε ταραχή και να κάνουμε λάθη.Βέβαια αν παρέλθει η δοκιμασία αυτή χωρίς γκρίνια και εγωισμό εμβαθύνει ο Χριστιανός ταπεινώνεται και φτάνει στην ωριμότητα όπου ζει την παρουσία του Θεού κάνει τον Σταυρό του και δοξάζει τον Θεό για όλα.Ακόμα και για τις δοκιμασίες που πέρασε.Πρέπει να χοροπηδάμε από χαρά που ξέρουμε την αλήθεια, που είμαστε οι εκλεκτοί.Πρέπει να χαιρόμαστε που έχουμε τον Χριστό με ταπείνωση, με χαρά και γνωρίζοντας ότι θα είναι δίπλα μας, εκεί ν΄αντιμετωπίσει Αυτός τους φόβους μας.
Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 04 Αυγούστου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com
Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.
Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.