ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΜΑΣ!

 

Αδελφοί μου, γιορτάσαμε την μνήμη των τριών Ιεραρχών, των τριών φωστήρων. Μεγάλοι Άνδρες! και μέσα σε λίγα χρόνια κατάφεραν πολλά πράγματα για την Ορθοδοξία και πολέμησαν την αίρεση. Έγιναν μεγάλοι γιατί τα έβαλαν με την εξουσία. Προστάτες όχι μόνο των γραμμάτων αλλά και των πραγμάτων, παρά την αδυναμία της υγείας τους. Στην προς Ρωμαίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος μας λέει ότι όλα είναι για το καλό μας και τίποτα να μην αφήσουμε να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού! Όλοι κλήθηκαν από τον Θεό αλλά αυτοί που κλήθηκαν και κράτησαν την κλήση είναι οι εκλεκτοί. Όταν ο Θεός είναι μαζί μας, δεν μπορεί κανείς να είναι εναντίον μας. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε το θαύμα στην κόρη της Χαναναίας, που την έσωσε η μεγάλη πίστη της αλλά και η ταπείνωση της. Ο Κύριος τρεις φορές την ταπείνωσε κι όμως αυτή αποδέχθηκε τα υποτιμητικά λόγια. Γι΄ αυτό στο τέλος και ο Χριστός τρεις φορές την δικαίωσε και έκανε καλά την κόρη της. Πάντα να είμαστε ταπεινοί.

Ρωμ. 8, 28-39. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ!

Ματθ. 15, 21-28. ΚΥΡΙΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 12 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.