ΟΙ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ

 

Αδελφοί μου, ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρόφ χαιρετούσε πάντα λέγοντας ¨Χριστός Ανέστη χαρά μου¨. Ακόμα και ο χαιρετισμός του ήταν μια πνευματική κουβέντα, γιατί χαίρονταν όταν έβλεπε κάποιον. Ήταν ένας πνευματικός άνθρωπος. Πνευματικός άνθρωπος όμως, μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Ακόμα και ένας λαϊκός.Πνευματικό άνθρωπο σε κάνουν οι πράξεις σου αλλά περισσότερο ο λόγος σου.Έχοντας απομακρυνθεί από τον Χριστό αυτό πλέον δεν υπάρχει στην καθημερινότητα μας.Κι όμως ένας λόγος του Κυρίου μπορεί να πέσει σαν σπόρος στην καρδιά του διπλανού μας και να ανθίσει.Μπορεί να ξεκουράσει και να ξεδιψάσει κάποιον που βρίσκετε σε τέλμα, σαν μια ένεση στην ψυχή του.Να μιλάμε για τον Χριστό. Οι κοσμικές συζητήσεις απεναντίας κουράζουν και μας μειώνουν. Το επικίνδυνο είναι όταν ένας άνθρωπος είναι πνευματικός και συνεχίζει να τον απασχολεί η κοσμική ζωή.Δεν έχουμε ωφέλεια από το κοσμικό φρόνιμα. Γι΄αυτό να σκορπάμε παντού το Ευαγγέλιο με τον τρόπο μας, γιατί καθαρίζει, αρωματίζει, λευκαίνει και αλλάζει. Θα πιέζουμε τον εαυτό μας στο να διανθίζουμε τον λόγο μας και να φέρνουμε τους Αγγέλους γύρω μας. Ο Χριστός προσευχήθηκε για εμάς και δεν αλλάξαμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα παρατήσουμε!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.