ΟΙ 10 ΕΝΤΟΛΕΣ (για αρμονική συμβίωση με τους άλλους)

 

Αδελφοί μου, θα πούμε δέκα εντολές, βοηθήματα δηλαδή για την αρμονική συμβίωση μας με τους συνανθρώπους μας. Η οικογένεια περνάει κρίση και είναι καθήκον μας, να προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε ενωμένη. Κρίση περνάνε όμως και όλες οι σχέσεις των ανθρώπων. Επίσης να έχουμε φίλους εν Χριστώ και να προσπαθούμε να έχουμε μια αρμονική συμβίωση, δίνοντας στον άλλον την ευκαιρία να μιλήσει να χαμογελάσει. Είναι μεγάλη αρετή να μπορούμε να μπούμε στην θέση του άλλου. Ν΄ αποδείξουμε στον άλλο την αγάπη μας με λόγια αλλά και με πράξεις. Φιλώ στην αρχαία Ελληνική γλώσσα σημαίνει αγαπώ. Θα προσπαθούμε να καταλάβουμε τον άλλο. Να χωρέσουμε μαζί με τον άλλο, δηλαδή να συγχωρέσουμε τον άλλο. Άσχετα με τις δυσκολίες, εμείς όμως θα επιμένουμε. Το αποτέλεσμα θα είναι να χαρούμε και εδώ και στον Ουρανό.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 24 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.