Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΛΑΣΗ

 

Αδελφοί μου, Κυριακή της Απόκρεω και θα ακούσουμε το Ευαγγέλιο της Κρίσεως. Επίσης είναι το πρώτο Ψυχοσάββατο και μνημονεύονται όλοι οι κεκοιμημένοι. Συνεχίζεται ο αγώνας και η αναζήτηση για την Βασιλεία των Ουρανών, γι΄αυτό να ασχολούμαστε με τον Χριστό. Στην επιστολή προς Κορινθίους ο Απόστολος Παύλος μας λέει πώς να νηστεύουμε με διάκριση. Έτσι προσέχουμε να μην παρασύρουμε τον αδύναμο αδελφό. Γινόμαστε παράδειγμα για τον άλλο. Στο Ευαγγέλιο της κρίσεως ο Κύριος μας λέει να δείξουμε αγάπη και έλεος στον αδελφό μας. Θα ερωτηθούμε για έξι πράγματα. Αν του δώσαμε να φάει, να πιεί, αν τον φιλοξενήσαμε, αν τον ντύσαμε, αν ήταν άρρωστος ή στη φυλακή και τον επισκεφτήκαμε. Γιατί αν τα κάναμε όλα αυτά στον αδελφό μας, είναι σαν να τα κάναμε στον ίδιο τον Κύριο. Το έλεος θα σταματήσει την κρίση του Θεού. Δώσε και θα σου δοθεί.

Α΄ Κρνθ. 8,9 – 9,2. ΝΗΣΤΕΙΑ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ.

Μαθ. 25, 31-46. ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΣΗ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 05 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.