Ο γλυκός άνθρωπος.

 

Αδελφοί μου, θα μιλήσουμε για ένα σύνδρομο πνευματικό, το σύνδρομο του Ιούδα, το σύνδρομο της προδοσίας, το οποίο υπήρχε από τότε που ο άνθρωπος αμφισβήτησε τον Θεό και έφαγε από το δέντρο της γνώσεως του καλού και του κακού. Όποιος έχει το σύνδρομο αυτό υπάρχουν δύο θεραπείες. Ταπείνωση πολύ και αλλαγή, αλλά και να δεχθεί την κάθε κακοπάθεια που θα προέλθει από αυτό. Αντί αυτού όμως ποιός δεν θέλει δίπλα του έναν γλυκό άνθρωπο, που προσφέρει αγάπη και γαλήνη; Αυτός που έχει τόση υπομονή που καταφέρνει και λέει δεν πειράζει, που είναι ταπεινός και έχει εμπιστοσύνη στο Θεό. Τα όμορφα και γλυκά πετυχαίνονται όταν πιστεύουμε στην ελευθερία του ανθρώπου. Να είμαστε γλυκείς επειδή το πιστεύουμε όχι για πλάκα. Το θαύμα είναι για τους ανθρώπους.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 14 Ιουλίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.