Ο ΕΧΘΡΟΣ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ! (Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ)

 

Αδελφοί μου, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα θέμα που θα εξεγείρει τις συνειδήσεις μας, θα μιλήσουμε για την εκκλησία που πάντοτε κανονικά, βρίσκεται εν διωγμώ. Το ίδιο έγινε και με την έλευση του Κυρίου.Πώς είναι δυνατόν άλλωστε τα παιδιά του να μην διώκονται αφού εκδιώχθηκε και ο ίδιος! Έντεκα εκατομμύρια μάρτυρες ανέδειξαν οι διωγμοί αυτοί κατά των Χριστιανών στα χρόνια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και συνεχίστηκαν μέσα στο πέρασμα των αιώνων μέχρι και σήμερα. Όπως έχουμε αναφερθεί και σε προηγούμενες ομιλίες η εκκλησία δεν είναι οι ναοί, οι πολυέλαιοι, τα χαλιά και τα ακριβά άμφια,. Η εκκλησία δεν είναι αυτό που φαίνεται αλλά αυτό που είναι, γιατί εκκλησία είναι ο Χριστός και δεν μπορούμε να το αλλάξουμε.Όποιος θέλει να είναι εκκλησία θα διώκεται, θα νιώθει απομονωμένος, όμως αληθινός Χριστιανός! Δεν κάνει ο χώρος τα μυστήρια, αλλά τα μυστήρια τον χώρο. Ο Χριστός έφυγε από τους ναούς γιατί τον πρόδωσαν. Η εκκλησία είναι στις σπηλιές, στα σπίτια. Η αληθινή αγάπη είναι να φυλάξουμε ότι μας άφησε ο Χριστός!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 28 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.