ΝΗΣΤΕΙΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ.

 

Αδελφοί μου, Ξεκίνησε η νηστεία της Παναγίας, το Πάσχα του καλοκαιριού, που με προσευχή, νηστεία και αγρυπνία παρακαλούμε την Παναγία να μας σκεπάζει όπως κάνει πάντα. Ο Χριστιανός που μπορεί να νηστέψει αλλά δεν το κάνει, όπως λένε οι ιεροί κανόνες αφορίζεται. Ο άνθρωπος του Θεού δεν είναι μέρος του κόσμου και δεν έχει να στερηθεί τίποτα, οπότε με οποιονδήποτε περιορισμό δεν προβληματίζεται αλλά ανανεώνεται. Δοξολογούμε τον Θεό που μας εξελίσσει και μας ωριμάζει. Ο Απόστολος Παύλος στην προς Κορινθίους επιστολή μας λέει ότι αυτοί που κηρύττουν το Ευαγγέλιο είναι διάκονοι και μιμητές του Χριστού γιατί και ο Κύριος το πρώτο που έκανε ήταν να κηρύξει το Ευαγγέλιο. Ο αληθινός μαθητής του Ιησού Χριστού είναι αυτός που ο κόσμος τον θεωρεί τελευταίο και ετοιμοθάνατο. Όταν μας κοροϊδεύουν, μας βρίζουν, μας δυσφημούν και μας συκοφαντούν εμείς λέμε τον Θεό να τους φωτίσει και προσευχόμαστε γι΄αυτούς.Μπορεί στη ζωή σας να έχετε πολλούς παιδαγωγούς αλλά πατέρας είναι αυτός που σας γέννησε πνευματικά. Στο Ευαγγέλιο του Απόστολου Ματθαίου, θα ακούσουμε τον Χριστό να εκβάλει το δαιμόνιο του σεληνιαζόμενου νέου, όταν του το ζήτησε ο πατέρας του παιδιού, αφού πρώτα πήγε στους Αποστόλους αλλά αυτοί δεν τα κατάφεραν. Μετά την θεραπεία του παιδιού, πήγαν οι μαθητές Του και τον ρώτησαν, γιατί δεν μπόρεσαν οι ίδιοι να εκβάλουν το δαιμόνιο.Ο Ιησούς τους απάντησε ¨Για την απιστία σας¨ και πως αν είχαν έστω και ένα κόκκο σινάπεως πίστη θα μετακινούσαν ολόκληρο βουνό.Συν αυτό όμως χρειάζεται προσευχή και νηστεία.Αυτό λοιπόν κρατάμε κι εμείς κι έτσι ξεκινάμε την Παναγία μας, την μάνα μας ,να μας φτάσει μέχρι το τέλος και να μας προστατεύει στους κόλπους της. ΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

Α΄ Κνθ. 4, 9-16. ΜΙΜΗΤΕΣ.

Μτθ. 17, 14-23. ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.

Μεταμόρφωση έρχεται. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 14 Αυγούστου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.