ΝΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΝΑ ΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΖΙΖΑΝΙΑ

 

Αδελφοί μου, Κυριακή πέμπτη Ματθαίου, των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου με το Ορθόδοξο εορτολόγιο αύριο και συνεχίζουμε τον αγώνα μας να κρατήσουμε την Ορθοδοξία μέσα από αντιξοότητες. Δεν διαφέρουμε σε τίποτα σε σχέση με τους παλιούς παρά μόνο ότι ήταν πολύ πιο Άγιοι από εμάς.Ίδια είναι η ομολογία και τα έργα και τα παθήματα.Να κάνουμε εχθρούς για τον Χριστό, γιατί η ομολογία θα μετρήσει την ώρα της κρίσεως.Στο Αποστολικό ανάγνωσμα θα δούμε τί έπαθε ο Απόστολος Παύλος για τον Χριστό, ο οποίος αγάπησε αυτά τα παθήματα και μυστικά του καθάρισαν την ψυχή. Έφτασε στον θάνατο πολλές φορές, λιθοβολήθηκε, ραπίστηκε, ναυάγησε, φυλακίστηκε, κινδύνεψε από ληστές, ποτάμια, από δικούς του ανθρώπους,από πείνα και δίψα. Οι διωγμοί και οι πειρασμοί που είχα για τον Χριστό είναι τα καυχήματα μου, είπε. Το Ευαγγέλιο θα μας πει για τον Πέτρο, που αμέσως ομολόγησε τον Κύριο, ότι είναι ο Χριστός ο υιός του Θεού του ζώντος, μετά την ερώτηση του Χριστού προς τους μαθητές, τί λένε για μένα οι άνθρωποι. Έτσι του δίνει το όνομα Πέτρος όπως η πέτρα και πως ο ίδιος θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο, όπου επάνω του θα οικοδομήσει την εκκλησία, έτσι ώστε να είναι ακατανίκητη και ο διάβολος να μην μπορέσει να την κατισχύσει. Γι΄αυτό λοιπόν αδελφοί μου δεν έχει σημασία πόση δύναμη, χαρίσματα έχεις ή αν μπορείς να κάνεις θαύματα, αν δεν ομολογείς τον Χριστό. Γιατί η ομολογία είναι κορυφαία αρετή.

Β΄ Κορ. 11 21-33 και 12 1-9. Έργα και παθήματα.

Ματθ. 16 13-19. ΠΑΛΙΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 10 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.