ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΝΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΟΧΙ.

 

Αδελφοί μου, χθες τιμήσαμε την Κοίμηση της Παναγίας μας, της μάνας μας κάτι το οποίο είναι μοναδικό για κάθε άνθρωπο και έχουμε χαρά. Δεν μπορεί να συγκρατηθεί μια τέτοια χαρά για το ύψος το δυσθεώρητο μιας τέτοιας γυναίκας. Αυτήν εμείς υπερτιμούμε σε σημείο να λέμε Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς, γιατί ότι και αν ζητήσει από τον Υιό της για εμάς, Εκείνος δεν μπορεί να μην πραγματοποιήσει το αίτημα Της. Η Παναγία προστατεύει τους μοναχούς και τις μοναχές γιατί αφοσιώνονται στον Κύριο, όπως και Αυτή αφοσιώθηκε σε Αυτόν. Ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή μας λέει, ότι η ανάσταση του Χριστού μας είναι το παν στην ιστορία. Γι΄ αυτό το Ευαγγέλιο που σας κήρυξα πρέπει να το κατέχεται και να το κρατάτε εκτός κι αν δεν το πιστεύετε. Σας έδωσα αυτό που παρέλαβα κι εγώ και λέει ότι ο Χριστός σταυρώθηκε και αναστήθηκε για τις αμαρτίες μας και εμφανίστηκε με τη σειρά στους Αποστόλους και στο τέλος σε εμένα, που είμαι ένα τίποτα, μιας κι εγώ κυνήγησα τους Χριστιανούς και δεν ήμουν άξιος να μου εμφανιστεί.Αυτό λοιπόν είναι και η απόδειξη ότι ο Κύριος αναστήθηκε.Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε το κατάντημα του πλούσιου νέου, ο οποίος αν και τηρούσε τον Μωσαϊκό νόμο κατά γράμμα, πλησίασε τον Κύριο και τον ρώτησε τί να κάνει, θεωρώντας τον εαυτό του τέλειο. Ο Χριστός του είπε να πουλήσει τα πάντα, να τα χαρίσει στους φτωχούς και να Τον ακολουθήσει. Κάτι βέβαια που δεν του άρεσε ούτε έκανε μιας και δεν καλλιεργούσε τον νόμο του Θεού αλλά τυπικά τον τηρούσε. Έτσι είπε ο Χριστός όσο εύκολο είναι να περάσει το καραβόσχοινο από την τρύπα της βελόνας, άλλο τόσο εύκολο είναι να μπει και πλούσιος στην Βασιλεία των Ουρανών. Μη ζητάτε λεφτά μόνο την χάρη του Θεού.

ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ.

Α΄ Κρνθ. 15, 1-11. Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ.

Ματθ. 19 16-26. ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΛΟΥΣΙΟΥ ΝΕΟΥ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 29 Αυγούστου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.