ΜΕΓΑΛΩΜΕΝΟΙ ΑΡΡΩΣΤΑ ΑΝΑΘΡΕΦΟΥΜΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ.

 

Αδελφοί μου, θα μιλήσουμε για ένα ψυχολογικό θέμα, που όμως οι πατέρες της εκκλησίας το εντάσσουν στα πνευματικά και έτσι το αντιμετωπίζουν. Τί γίνετε λοιπόν με εμάς τους Χριστιανούς των τελευταίων ετών που έχουμε πολύ χάρη, όμως έχουμε μεγαλώσει άρρωστα γιατί τότε δεν είχαμε γνωρίσει ακόμα τον Χριστό; Πώς λοιπόν να μην μεγαλώσουμε κι εμείς με την σειρά μας άρρωστους ανθρώπους; Οι σημερινοί γονείς που είναι ά- Χριστοι, λένε στα παιδιά τους, “εγώ στα έχω δώσει όλα” και αναφέρονται καθαρά στα υλικά αγαθά, όμως ο άνθρωπος του Θεού μεγαλώνει τα παιδιά του με τον φόβο να τα παραδώσει με καθαρές τις ψυχές τους στον Κύριο. Όλες οι σχέσεις πλέον είναι δούναι και λαβείν, ακόμα και στη σχέση γονέα παιδιού. Υπάρχει η χάρις του Θεού αλλά πρέπει να συμμετέχεις κι εσύ για να υπάρχει πρόοδος. Η υπακοή είναι το Α και το Ω και την κάνουμε μόνο στον Θεό! Όταν με τον καιρό έρθει η αλλαγή θα επηρεάσει και την συμπεριφορά μας και τότε όλα τα συναισθήματα που θα εκφράζουμε θα βγαίνουν από καρδιάς. Διότι στα πνευματικά δεν υπάρχουν τρόποι καλής συμπεριφοράς. Ο πνευματικός νόμος είναι να κάνεις στους άλλους αυτό που θα ήθελες να κάνουν και οι άλλοι σε εσένα. Πολλές φορές μας μάζεψε ο Χριστός από τον δρόμο γιατί πηγαίναμε στραβά και μας λυπήθηκε και μας έφερε κοντά του.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 29 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.