ΜΕ ΓΛΥΚΑ ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΟΤΗΤΑ. (Πνευματική ηλικία, αυστηρότητα, πεταμένα παιδιά).

 

Αδελφοί μου, να προσαρμόζουμε το Θείο κήρυγμα στη ζωή μας. Ο πειρασμός συνεχίζεται είναι μεγάλος και υπάρχει ζύμωση. Σήμερα θα μιλήσουμε για τρία διαφορετικά πράγματα. Για την πνευματική ηλικία, την αυστηρότητα και τα πεταμένα παιδιά. Μετράμε την ηλικία μας από την ημέρα της γεννήσεως μας. Η πνευματική μας ηλικία όμως αρχίζει από την ημέρα που γνωρίσαμε τον Χριστό, από την μέρα που φωτιστήκαμε. Όμως η νέα ζωή που ξεκινήσαμε, η πνευματική δεν πρέπει να διέπετε από αυστηρότητα. Το εύκολο είναι να μιμηθούμε την ζωή και την συμπεριφορά του Κυρίου. Όμως επειδή δεν υπάρχει διάκριση οι Άγιοι Πατέρες θέσπισαν κανόνες. Στην σύναξη αυτή όμως θα μιλήσουμε και για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Για τα πεταμένα παιδιά. Για τα παιδιά τα δικά μας, που πρέπει να τα εμπνέουμε, να τους γνωρίσουμε τον Χριστό, να τα βοηθήσουμε να χτίσουν ισχυρές προσωπικότητες για να μην τα παρασέρνει ο κόσμος. Με προσευχή και προσοχή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 18 Μαϊου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.