ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ! (ΚΑΛΗ ΝΗΣΤΕΙΑ)

 

Αδελφοί μου, αύριο ξεκινάει η νηστεία των Χριστουγέννων, μια από τις τρεις μεγάλες νηστείες. Μπαίνουμε σε αυτό το στάδιο σαν να είναι η τελευταία φορά και στην προσπάθεια μας αυτή θα βοηθήσει ο καθημερινός μας αγιασμός από τον Απόστολο και το Ευαγγέλιο. Ακόμα και την χειμερινή περίοδο έχουμε πολύ φως μέχρι το απόγευμα στην Ελλάδα, έτσι αυτό το φως να το έχουμε μέσα μας. Την Κυριακή αυτή του καλού Σαμαρείτη θα δούμε πώς να γίνουμε μιμητές του Χριστού στην Α΄ προς Κορινθίους επιστολή. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την περικοπή που αφορά στην κλήση του Ματθαίου από τον Κύριο ο οποίος ήταν τελώνης. Όμως ο Χριστός θέλει να μας πει στην περικοπή αυτή και κάτι ακόμα. Ότι κοντά μου έρχονται όχι οι θεραπευμένοι, αλλά αυτοί που χρειάζονται γιατρό και αυτό γιατί η εκκλησία είναι ένα Νοσοκομείο. Όταν λοιπόν ο Ιησούς του είπε να τον ακολουθήσει, αυτός αμέσως πήγε μαζί του. Εμείς θα γίνουμε όπως θέλει ο Θεός.

Α΄ Κρνθ. 4, 9-16. ΜΙΜΗΤΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Ματθ. 9, 9-13. Η ΚΛΗΣΗ ΜΑΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 27 Νοεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.