ΚΑΛΟ ΤΡΙΩΔΙΟ! ΚΑΛΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

Αδελφοί μου, μπαίνουμε στο Τριώδιο, μια περίοδο περισυλλογής και προσπάθειας για αλλαγή ζωής και αποφυγή της υποκρισίας. Να δεχθούμε αυτή την περίοδο σαν δώρο. Για να έχουμε ουσιαστική αλλαγή πρέπει να πολεμήσουμε τον κακό μας εαυτό. Στην δεύτερη προς Κορινθίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος μας περιγράφει τους δύσκολους καιρούς που έρχονται. Τα έσχατα χρόνια είναι από τότε που ήρθε ο Χριστός στη γη. Υπάρχει τάση του Χριστιανού να φοβάται τον Διάβολο. Τον Χριστό να φοβάστε, να μην τον χάσετε. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου. Όποιος σηκώνει τον εαυτό του ψηλά από μόνος του θα πάθει κάτι και θα πέσει. Να ταπεινώνετε τον εαυτό σας και να μην τον υψώνετε. Αν θέλει ο Θεός θα σας υψώσει και θα φανερώσει την αξία σας. Μόλις αποφασίσετε να μην δίνετε σημασία στο τί θα πει ο κόσμος, αλλά στο τί θα πει ο Θεός, θα ηρεμήσετε.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 19 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.