Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ.

 

Αδελφοί μου, οι Άγιοι Πατέρες μας θέλουν να μας πουν ότι υπάρχει τρίτος Ουρανός και εκεί πάει όποιος έχει καρδιά, συγχώρεση και δεν είναι δεμένος με την ύλη. Μας δίνει ο Θεός ευκαιρίες και θα μας δίνει μέχρι τα τελευταία μας για να μην μας πιάσει όταν έρθει η ώρα σε κοσμικές μέριμνες. Αυτό λοιπόν μας λέει και ο Απόστολος Παύλος στην Β΄ προς Κορινθίους επιστολή που πήγε στον τρίτο Ουρανό και πώς το αντιλήφθηκε. Μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο, ως ένα δεκατετράχρονο άνθρωπο που πήγε στον Παράδεισο και όλα αυτά που είδε δεν μπορεί να τα πει, γιατί δεν υπάρχουν λόγια του κόσμου τούτου για να περιγράψει τον Παράδεισο. Δεν θα καυχηθεί όμως γι΄ αυτό που τον αξίωσε ο Θεός να ζήσει, αλλά μόνο για τους πειρασμούς και τις ασθένειες του. Ας μην λέμε προσωπικές μας στιγμές με τον Χριστό στους άλλους, παρά μόνο αν είναι να οφελήσουμε τους άλλους. Στο Ευαγγέλιο την Κυριακή θ΄ ακούσουμε ένα μικρό κομμάτι από την επί του ¨Όρους ομιλίας¨, όπου με λίγα λόγια μας λέει ότι, ότι θες να σου κάνουν, κάνε κι εσύ στους άλλους. Αν αγαπάτε αυτούς που σας αγαπούν είναι καλό, αλλά καλό είναι και Θεάρεστο να αγαπήσετε και κάποιον που δεν έχετε καλές σχέσεις μαζί του. Να μην είναι δηλαδή μια εμπορική σχέση, αλλά μια σχέση καρδιάς. Να αγαπήσετε ακόμα και τους πονηρούς και τους αχάριστους , να γίνετε Χριστοί. Κάντε όλα αυτά για να είστε οικτίρμονες όπως ο πατέρας μας.

Β΄ Κρνθ. 11, 31/ 12, 9. ΕΩΣ ΤΡΙΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ.

Λουκ. 6, 31-36. ΣΠΛΑΧΝΑ, ΚΑΡΔΙΑ, ΣΥΓΧΩΡΗΣΗ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 16 Οκτωβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.