Η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

 

Αδελφοί μου, φτάσαμε στην Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως πάντα με κέντρο τον Σταυρό. Είναι το όπλο μας, είναι η σφραγίδα μας. Μας θυμίζει την θυσία του Κυρίου μας για την δική μας σωτηρία. Δεν σταυρωνόμαστε μόνο εμείς με το σημείο του σταυρού, αλλά σταυρώνουμε και όλη την κτίση. Στην προς Εβραίους επιστολή, θα ακούσουμε πως ο Χριστός μας είναι ο αρχηγός μας. Κουβαλάμε μέσα μας τον Χριστό, γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να μας καταλάβει και του οφείλουμε αφοσίωση για την θυσία Του. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε Τον Χριστό να μας μιλάει για την σωτηρία της ψυχής και ότι είναι εύκολο να την αποκτήσουμε αν σηκώσουμε τον σταυρό μας και Τον ακολουθήσουμε. Διότι τίποτα δεν θα ωφελήσει τον άνθρωπο αν κερδίσει τον κόσμο τούτο και χάσει την ψυχή του. Αν αυτό μας φαίνεται δύσκολο ως προς την πράξη, δεν έχουμε παρά να μιμηθούμε τον Χριστό. Η βασιλεία του Θεού ήρθε. Κάποιοι είναι ζωντανοί και την βλέπουν.

Εβρ. 4, 14 – 5, 6. ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗ.

Μαρκ. 8, 34 – 9, 1. ΣΤΑΥΡΟΣ – ΖΩΗ

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 01 Απριλίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.