Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΕΙΣΜΟΥ

 

Αδελφοί μου, θέλω να σας πω για ένα θέμα που ξεχνάμε καμιά φορά επειδή ζούμε σε ένα κλειστό κύκλο. Πώς είναι λοιπόν να μην είσαι Χριστιανός ή να είσαι άθεος; Δεν υπάρχει αθεϊσμός. Όλα είναι μια θρησκεία σε αυτό τον κόσμο και όταν μιλάμε για αληθινό Θεό στην μοναδική περίπτωση στην δική μας, τότε είναι η πίστη σε μια αποκαλυμμένη αλήθεια. Υπάρχουν δύο ειδών θρησκευόμενοι. Οι άθεοι, για τους οποίους ο Θεός υπάρχει αλλά δεν τον αναγνωρίζουν και οι ένθεοι οι οποίοι έχουν Θεό, όμως δεν εξομολογούνται, δεν κοινωνούν, δεν θρησκεύονται αλλά εθελοθρησκεύουν, δηλαδή αυτοί που επιλέγουν και απορρίπτουν ότι θέλουν από τα καθήκοντα του Χριστιανού. Κι όμως ένας είναι ο αληθινός Θεός ο Τριαδικός και όλοι το αναγνωρίζουν αυτό μιας και μετράνε σύμφωνα με τη γέννηση Του. Πρέπει να έχουμε μια διακριτική σχέση με τον Θεό, να μην γίνουμε πολύ φίλοι και μας κοπούν και τα δικαιώματα μας. Ο άνθρωπος είναι αχάριστος, γιατί εύκολα χάνει την πίστη του γιατί έχει δει τόσα πράγματα και τα ξεχνάει. Ο αληθινός άνθρωπος έχει συνέχεια την μνήμη θανάτου και δεν τολμά να αμφισβητήσει την παρουσία του Θεού γύρω του, κάθε στιγμή κάθε ώρα, γι΄ αυτό και εύκολα μπορεί να παρατήσει ότι τον συνδέει με την γη και να γίνει ένας Ουράνιος πολίτης. Εσείς που έχετε το δώρο της πίστεως κοιτάξτε μην το χάσετε. Μη φοβάστε το μικρό ποίμνιο.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 22 Σεπτεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.