Η ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΣΗ

Αδελφοί μου, στο μάθημα μας θα μιλήσουμε για τον βίο του Αγίου Σισώη, ο οποίος γιορτάζει αυτή την Κυριακή.Έζησε τα χρόνια του Μεγάλου Αντωνίου και τον έψαχνε για να τον γνωρίσει, όμως δεν πρόλαβε.Το μεγάλο του χάρισμα ήταν ότι με την προσευχή του μπορούσε να αναστήσει νεκρούς και έγινε γρήγορα ονομαστός γιατί οι άνθρωποι τότε έψαχναν πνευματικά πράγματα.Ήταν απλός και έκανε ότι έκανε και ο Χριστός. Στο Αποστολικό ανάγνωσμα ο Απόστολος Παύλος μας μιλάει για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε μπροστά στους άλλους αλλά και να ζούμε ανάμεσα τους. Ο καθένας μας έχει ξεχωριστά χαρίσματα ανάλογα με την χάρη που του δόθηκε. Πρέπει λοιπόν να τα αξιοποιήσουμε και αγαπάμε χωρίς υποκρισία, να ελεούμε με χαρά, να είμαστε σε εγρήγορση και να μην οκνηρούμε, να φιλοξενούμε, να είμαστε φιλόστοργοι, να μεταδίδουμε χαρά, να μην κρατάει για πολύ η θλίψη μας και η στεναχώρια, την προσευχή να έχουμε στα χείλη μας και στην καρδιά μας με ότι και αν ασχολούμαστε.Το πιο σημαντικό ίσως είναι να ευλογούμε αυτούς που μας διώκουν και να μην καταριόμαστε. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο μάθημα ας αφήσουμε την τελική κρίση στον Κύριο.Όλα αυτά τα κάνει ο άνθρωπος του Θεού γιατί είναι απονήρευτος. Αν και περπατάει ανάμεσα στον κόσμο κάνει το καλό. Επίσης όλα αυτά δεν τα κάνουμε για τον πνευματικό μας, αλλά για τον Χριστό δια μέσου του πνευματικού μας.Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την θεραπεία του παραλυτικού στην Καπερναούμ. Όπου οι φίλοι του έφεραν τον παράλυτο στο κρεβάτι του πάνω, όταν άκουσαν ότι ο Κύριος βρίσκονταν στην πόλη τους και ο Χριστός Θαύμασε την πίστη τους.Του είπε λοιπόν έχε θάρρος παιδί μου συγχωρέθηκαν οι αμαρτίες σου.Η παράλυση στην περίπτωση αυτή επήλθε από κάποια αμαρτία του. Ο όχλος τον θαύμασε, όπως θαυμάζει τον πολιτικό τον διανοούμενο τον διάσημο, γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι δίκιο έχουν οι πολλοί. Στην πλειοψηφία του Θεού δίκιο έχει ο μοναδικό έστω που έχει επαφή με τον Θεό. Γιατί ο Χριστιανός δεν είναι για να λερώνει το όνομα του Χριστού αλλά για να το αναδεικνύει.

ΆΓΙΟΣ ΣΙΣΩΗΣ.

Ρωμ. 12 6-14. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

Κατ. Ματθ. 9, 1-18. ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΟΥ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 17 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.