Η ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΜΑΣ ΔΥΝΑΜΗ

 

Αδελφοί μου, ο κόσμος αυτός θα καταστραφεί ούτως ή αλλιώς και ότι και να συμβαίνει γύρω μας λυπούμαστε γι΄ αυτό. Όποιος θελήσει να ζήσει στον άλλο κόσμο με τον Χριστό θα το καταφέρει. Λίγοι είναι αυτοί που είναι εκκλησία και ενώνονται με αυτήν. Ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του, οπότε δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο ώριμος άνθρωπος γελιέται. Οι άνθρωποι θέλουν να γελιούνται. Μπορεί και να επιθυμούσαν την Βασιλεία των Ουρανών, όμως θέλει κότσια. Αν μας εκτιμάει ο κόσμος δεν πάμε καλά, γιατί δεν μας εκτιμάει ο Θεός. Αντιθέτως είναι τιμή να μας περιφρονούν, γιατί τότε πηγαίνουμε καλά. Την Κυριακή στο Αποστολικό ανάγνωσμα στην προς Τίτον επιστολή, θα ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο να του λέει ότι, επειδή εμείς γεννηθήκαμε από τον Χριστό θα πρέπει να κάνουμε καλά έργα και αυτά να είναι ωφέλιμα και για τους άλλους. Θέλουμε φίλους για τον Χριστό, δεν θέλουμε κοσμικές σχέσεις. Μετρηθείτε αδελφοί μου πού είστε, στον κόσμο ή στον Χριστό; Αυτή την Κυριακή θα ακούσουμε από το Ευαγγέλιο την παραβολή του καλού σπορέως. Ο σπορέας είναι ο Χριστός που πάντα πετάει τον σπόρο του μπόλικο απλόχερα. Ο σπόρος είναι ο λόγος του Θεού. Μα ο σπόρος δεν πέφτει πάντα σε γόνιμα εδάφη. Άλλος έπεσε στον δρόμο, άλλος στην πέτρα, άλλον τον έπνιξαν τα αγκάθια και όποιος έπεσε στην γη φύτρωσε και εκατονταπλασιάστηκε. Αυτό συμβαίνει γιατί δυστυχώς γιατί οι ψυχές των ανθρώπων δεν είναι όλες ίδιες και καλλιεργημένες για να δεχθούν τον λόγο του Θεού και να τον ασπαστούν. Δυστυχών περισσεύουν οι μέριμνες και οι απολαύσεις για τον κόσμο τούτο. ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ!

Τιτ. 3, 8-15. ΑΙΡΕΤΙΚΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥ.

Λουκ. 8, 5-15. Ο ΣΠΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 23 Οκτωβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.