Η ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ! (ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ)

 

Αδελφοί μου, χθες γιορτάσαμε την είσοδο της Παναγίας μας στο ναό και ευφρανθήκαμε γιατί ξαναζήσαμε το γεγονός. Αυτό το γεγονός μας θύμισε ότι κι εμείς σαν γονείς πρέπει να εισάγουμε τα παιδιά μας στον ναό. Την Κυριακή θα ακούσουμε συμβουλές από τους Αποστόλους μας, να μην γινόμαστε συνένοχοι σε πράξεις οι οποίες δεν είναι του Χριστού. Έτσι Ο Απόστολος Παύλος λέει κάποια πράγματα και τις λύσεις όχι για χθες αλλά για σήμερα. Κάποτε ήταν σκοτάδι, ήταν ειδωλολατρεία, τώρα είναι φως Του Χριστού γι΄ αυτό κι εσείς να συμπεριφέρεστε σαν παιδιά του φωτός και όχι του σκότους. Και αφού λάβαμε το Άγιο πνεύμα να κάνουμε αγαθοσύνη, δικαιοσύνη και να πράττουμε την αλήθεια. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την παραβολή του άφρονος πλουσίου, του οποίου τα χωράφια είχαν μεγάλη εφορία και δεν ήξερε που να αποθηκεύσει τους καρπούς του. Σκέφτηκε μια λύση χωρίς να κάνει προσευχή στο Θεό. Το βράδυ του φανερώθηκε ο Θεός λέγοντας τον ¨άμυαλε ήρθα να πάρω την ψυχή σου, αλλά αυτά που ετοίμασες τί θα τα κάνεις;¨ Έτσι θα πάθει ο άνθρωπος που θησαυρίζει για τον εαυτό του και όχι για τον συνάνθρωπο του. Με την ελεημοσύνη τον Θεό ελεείς στην πραγματικότητα και αυτός θα σου τα δώσει διπλά και τριπλά στην Βασιλεία των Ουρανών.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 5 Δεκεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.