Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ.

 

Αδελφοί μου, σήμερα επανερχόμαστε με ένα θέμα που ταλαιπωρεί πολύ κόσμο και είναι πάρα πολύ σημαντικό για την πνευματική μας πρόοδο. Είναι η μάχη του μυαλού, ή ο πόλεμος των λογισμών. Όπως λοιπόν ο άνθρωπος είναι αυτό που τρώει έτσι είναι και αυτό που σκέφτεται. Όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, όλα είναι στο μυαλό. Οι σκέψεις προκαλούνται από εσωτερικές και εξωτερικές αιτίες. Γενικότερα αν πας να διαχειριστείς τις σκέψεις σου θα πέσουν να σε πλακώσουν. Το πρώτο στάδιο των λογισμών δεν είναι αμαρτία από την στιγμή που θα διώξεις τη σκέψη αυτή. Υπάρχουν όμως και οι καλές σκέψεις που σε κάνουν να πετάς. Οπότε υπεύθυνος είσαι εσύ για το ποιές θα κρατήσεις. Τις καλές; ή τις κακές; Θα πούμε σήμερα μερικά μυστικά – όπλα για την μάχη αυτή. Ο άνθρωπος που θα φάει πολύ, θα πιεί πολύ θα κοιμηθεί πολύ θα κάνει κακούς λογισμούς. Η νηστεία και γενικότερα η εγκράτεια βοηθούν να φύγουν. Πολύ μεγάλο μυστικό κατά των λογισμών είναι ν΄ ανεβάζουμε το μυαλό μας στον Ουρανό. Επίσης όταν έχουμε ηγεμών νου, έρχεται και τακτοποιεί τους λογισμούς και τα συναισθήματα μας. Ο πάτερ Παϊσιος έλεγε Θα κάνω εργοστάσιο καλών λογισμών. Η λύση είναι η προσευχή και η εργασία. Ακόμα και στο διάλλειμα πρέπει να έχουμε με κάτι να ασχολούμαστε. Όμως και όταν εξομολογούμαστε τους λογισμούς ο διάβολος επειδή ντρέπεται ακόμα μπροστά στο Θεό φεύγει. Γέμισε το κεφάλι σου με καλούς λογισμούς.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 06 Οκτωβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.