Γιατί δεν ανήκω στην Εκκλησία της Ελλάδος; (αφιερωμένο στους ακαινοτόμητους)

 

Αδελφοί μου, σήμερα θα μιλήσουμε για ένα ειδικό θέμα, που όμως δεν είναι αδιάφορο για κάθε Χριστιανό, γιατί όλοι είμαστε μέλη της Εκκλησίας του Χριστού ενωμένοι σε αυτό και δεν πρέπει φυσικά να πέφτουμε θύματα της πλάνης, που είναι από τα σοβαρότερα εργαλεία του διαβόλου. Γιατί λοιπόν δεν ανήκουμε στην Εκκλησία της Ελλάδος; Αυτό θα βοηθήσει και κάποιους αδελφούς αγωνιστές οι οποίοι έχουν χάσει κάποια επεισόδια από την Παράδοση των Πατέρων, αλλά θα δώσει και τα γενικότερα απαντήματα στο γιατί τηρούμε την Παράδοση και ακολουθούμε το Ορθόδοξο εορτολόγιο. Έτσι κρατάμε την Παράδοση γενικότερα και αυτό γιατί η Ιερά Παράδοση προϋπήρχε της Αγίας Γραφής και είναι μεγαλύτερη από αυτήν και χωρίς αυτήν ερμηνεύουμε την Αγία Γραφή όπως θέλουμε και γινόμαστε προτεστάντες. Δεν είμαστε Χριστιανοί αν δεν λάβουμε σοβαρά την Ιερά Παράδοση. Δεν ανήκουμε στην Εκκλησία της Ελλάδος γιατί συμμετέχει στο παναιρετικό Παγκόσμιο συμβούλιο των εκκλησιών μαζί με παπικούς και προτεστάντες. Η Εκκλησία του Χριστού είναι μια και η εκκλησία της Ελλάδος δεν είναι του Χριστού. Αν κάποιος είναι αιρετικός, κατευθείαν καθίσταται χώρια του σώματος και του αίματος του Χριστού. Σεβαστείτε τον αγώνα των ανθρώπων οι οποίοι κράτησαν την Παράδοση. Εκκλησία μπορεί να ονομαστεί ο καθένας.Το θέμα είναι αν σφετερίζεται απλά τον τίτλο, ή αν είναι πραγματικά εκκλησία. Εκεί φαίνεται και η χάρις και ο αγώνας.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 4 Νοεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.