ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Θεσ/νίκη 17-8-2020
ΠΡΟΣ : Τον Επίσκοπο κ.κ. Ιωάννη Καρασακαλίδη, Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως των
Γνησίων Ορθοδόξων Χριστιανών.

ΘΕΜΑ : Πρόσφατο Βιβλίο σας, με τίτλο : «Πρώτα ο Θεός. Έχει ο Θεός. Δόξα σοι ο Θεός.»

Αγαπητέ μου πάτερ Ιωάννη, Ανυποχώρητε Αγωνιστή της ζωής, Άξιε συνεχιστή των παθών του Χριστού !

Κατ’ αρχάς να σας ευχαριστήσω για την αποστολή του νέου σας πονήματος, το οποίο έρχεται να προστεθεί σε σειρά άλλων, εξίσου σημαντικών και σπουδαίων.
Το τελευταίο συγγραφικό σας έργο μπορεί μεν να φαίνεται συνοπτικό, όμως είναι εξόχως περιεκτικό και μεστό χρήσιμων σκέψεων, διότι θεωρώ ότι «Δεσπόζει» έναντι των άλλων ως προς την πυκνότητα και «σοφία» των διδαχών που το διακρίνει, ενώ ταυτόχρονα αντικατοπτρίζει την πλουσιότητα και νοηματική πληρότητα του «χρηστικού» ανθρώπινου λόγου.
Διαπιστώνω συνεπώς, ότι εξελίσσεσθε συγγραφικά στο χρόνο, πλουτίζοντας δημιουργικά τα έργα σας, με συνεχή διαπλαστικό, φιλοσοφικό και στοχαστικό περιεχόμενο. Φαίνεται ότι ─ συνοδά με την εκκλησιαστική «προαγωγή» σας και τις επώδυνες «θυσιαστικές» εμπειρίες, που «διαβήκατε» στην ζωή ως φυσικό επακόλουθο και «αναμενόμενη» συνέπεια των αγώνων προσήλωσης στην πίστη σας ─ ήρθε και η τελειότητα στην ωρίμανση του συγγραφικού σας λόγου και της μεστής σκέψης. Άλλωστε, οι εμπειρίες, ιδίως οι επώδυνες, αποτελούν αποστάγματα της ζωής και πολύτιμο θησαυρό διαχείρισης των προβλημάτων στο επέκεινα μέλλον του ανθρώπου.
Ως εκ τούτου, το τελευταίο σας πόνημα, που δίνει εύστοχες απαντήσεις σε πληθώρα καθημερινών καταστάσεων και δυσχερειών, αποτελεί εξαιρετικά χρήσιμο οδηγό για όσους έχουν την πρόνοια να «κλείσουν την τηλεόραση» και να αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής τους και μεταβάλουν τον ρού της ιστορίας τους. Από την πληθώρα των διδαγμάτων, παραινέσεων, παρατηρήσεων, στοχασμών και λοιπών εμπειρικών λόγων σοφίας, που ως ισοδύναμα δεν μπορεί εύκολα κανείς να ξεχωρίσει μεταξύ τους, εστιάζω την προσοχή μου στην κορυφαία και ταυτόχρονα θλιβερή επισήμανσή σας προς τον άνθρωπο : «πως ζείς χωρίς έλεος για τον διπλανό σου» !

Κλείνοντας, και αφού εκφράσω τα συγχαρητήριά μου, σας εύχομαι κάθε υγεία και δύναμη στο δύσκολο και δημιουργικό έργο σας.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Δ. Ζουπούδης

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.