ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ Β΄.

 

Αδελφοί μου, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ; ή μήπως είναι δύο έννοιες ταυτόσημες για εμάς τους Ορθοδόξους Χριστιανούς; Ελεύθερος λοιπόν είναι αυτός που έχει αρχηγό το Χριστό, αυτός που αρνείται τα πάθη του και τις αμαρτίες του, οπότε είναι έτοιμος ανά πάσα ώρα και στιγμή να φύγει από τον κόσμο αυτό και να πάει στον Κύριο και δημιουργό του με χαρά και όχι με λύπη. Εξ΄ άλλου ο Θεός μας έχει δώσει το αυτεξούσιο γιατί δεν είναι ένας Θεός τιμωρός και δήμιος των παιδιών του. Ακόμα και την αμαρτία σε αφήνει να την επιλέξεις, όμως η αμαρτία είναι δουλεία είναι φυλακή. Ενώ ο ελεύθερος άνθρωπος έχει ανάγκη μόνο το Χριστό και δεν έχει ανάγκη τον εαυτό του. Να κερδίσουμε τη βασιλεία του Θεού, αφού πρώτα ζήσουμε χωρίς φόβο αυτήν την ζωή. Ο Θεός μας περιμένει μέχρι τέλος!

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 29 Δεκεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.