ΕΚΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ………

 

Αδελφοί μου, σήμερα εορτάζει ο Άγιος Σπυρίδωνας και τον θυμόμαστε για την ταπείνωση του, την διάκριση του και για το μεγάλο θαύμα με το κεραμίδι στην πρώτη Οικουμενική Σύνοδο στην Νίκαια της Βιθυνίας, που συμμετείχε ως επίσκοπος Τριμυθούντος, θέλοντας να αντικρούσει τον Άρειο και να αποδείξει την τριαδικότητα του Θεού. Σε τρεις εβδομάδες αλλάζει το έτος, και πρέπει να κάνουμε απολογισμό της χρονιάς που θα φύγει.Να δούμε θα είμαστε ήρωες του ΄21; Παρ΄ όλα αυτά συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μετάνοια, θεία κοινωνία και εξομολόγηση. Το κέντρο της ζωής μας είναι ο Χριστός. Θα ακούσουμε την Κυριακή τον Απόστολο Παύλο να μας λέει πώς πρέπει να ζει ο Χριστιανός νεκρώνοντας τις γήινες απολαύσεις και να τις αποφεύγουμε γιατί εξ΄ αιτίας αυτών των αμαρτημάτων έρχεται η οργή του Θεού σε αυτούς που το κάνουν συστηματικά και δεν μετανοούν. Κάθε μέρα μια νέα αρχή. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την παραβολή του Μεγάλου Δείπνου, όπου ο βασιλιάς κάλεσε σε δείπνο τους εκλεκτούς του τόπου και δεν πήγαν βρίσκοντας ο καθένας μια δικαιολογία. Στο τραπέζι του αντί αυτών κάθισαν οι φτωχοί και οι δούλοι. Τελευταία στιγμή κάποιοι παραιτούνται της πρόσκλησης, γι΄ αυτό λοιπόν ας προσέξουμε. Μπορεί να έχουμε άσχημες καταβολές όμως η καρδιά μας είναι του Χριστού.

 

Κολ. 3, 4-11. ΝΕΑ ΖΩΗ.

Λουκ. 14, 16-24. Το Μεγάλο Δείπνο.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 25 Δεκεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.