ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΕΡΩΜΕΝΟΥΣ

Και τώρα, λέει ο Άγγελος, πήγαινε να βάλεις μετάνοια και να ζητήσεις συγχώρεση από τον Πνευματικό σου, που τον είδες να αμαρτάνει και παρακάλεσε τον να σε συγχωρέσει για την κατάρτιση που σε βάρος του έκαμες. Όσο δε για την αμαρτία που εκείνος έκανε, ο Θεός θα τον εξετάσει και Αυτός μόνο θα τον κρίνει διότι εσύ είδες αυτόν να κάνει την αμαρτία, δεν μπορείς όμως να γνωρίζεις αν αυτός μετανόησε ή τον τρόπο της μετανοίας του. Έτσι εσύ μεν έχεις την αμαρτία της κατακρίσεως εκείνος δε, αν μετανοήσει, θα τρυγήσει τους καρπούς της μετανοίας και διορθώσεως του.

Όταν ο Άγγελος είπε αυτά στον πιστό εκείνο χριστιανό έγινε άφαντος. Ο δε χριστιανός σύμφωνα με την εντολή του Αγγέλου, γύρισε πίσω, πήγε στον πνευματικό, στον οποίο διηγήθηκε όλα όσα είδε και άκουσε από τον Άγγελο Κυρίου, του έβαλε μετάνοια κι όταν είπε τα διατρέξαντα στον πνευματικό όπως του τα είπε ο Άγγελος, ο πνευματικός με δάκρυα στα μάτια μετανόησε,έκλαψε πικρά και ζήτησε συγχώρεση από τον Πολυέλαιο και Πανάγαθο Θεό και διόρθωσε τα κακώς διαπραττόμενα, προς δόξαν Θεού και ψυχική σωτηρία αυτού.

Όταν τα διηγήθηκε αυτά ο πνευματικός, συνέχισε τον λόγο του και με αγάπη είπε στο πνευματικό του τέκνο.

<< Γι αυτό δεν έχουμε δικαίωμα να εξετάζουμε την ζωή των άλλων ανθρώπων όπως λέει ο Απόστολος Παύλος..<< Σύ τίς εί ο κρίνων αλλότριον οικέτην;….>>. Πολύ δε περισσότερο να κρίνουμε τους Κληρικούς, τους ιερωμένους, τους πνευματικούς και γενικά τους ρασοφόρους τους οποίους σκληρότατα δοκιμάζει ο Θεός και με μεγάλη πονηριά και μαεστρία πολεμάει ο διάβολος, όπως λέει ο ίδιος ο Θεός << Μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε και εν ω κρίματι κρίνετε κριθήσεσθε και εν ω μέτρω μετρείτε μετρηθήσεται υμίν >>.

Εμείς οφείλουμε να συγχωρούμε τα σφάλματα των άλλων και να μετανοούμε, να κρίνουμε και να τιμωρούμε τον εαυτό μας και μόνο. Αν θέλουμε να σωθούμε, να συγχωρούμε τους άλλους και με βάση τα λόγια του Ευαγγελίου που λέει << Εάν αφήτε τοις ανθρώποις τα παραπτώματα αυτών,αφήσει και υμίν ο Θεός τα παραπτώματα υμών καια το έφετε και αφεθήσεται υμίν>>.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.