ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. (ΤΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ)

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή θα γιορτάσουμε τον Προφήτη Ηλία και δεν είναι τυχαίο που εορτάζεται την περίοδο αυτή, για να μας προστατεύει με την χάρη του από το επικίνδυνο καλοκαίρι.Το όνομα του σημαίνει Θεός.Ο προφήτης Ηλίας δεν παρακαλούσε τον Θεό όπως οι υπόλοιποι άγιοι, προφήτες, αλλά διέταζε. Είχε το ζήλο του Αγίου Πνεύματος και διάθεση να ομολογήσει τον Χριστό.Έκλαιγε και οδύρονταν όταν δεν γινόταν το θέλημα του Θεού. Είχε το ασυμβίβαστο που το συναντάς στην Αγία Τριάδα.Ενώ δεν ήταν Θεός έκανε σαν Θεός.Και ενώ φαινόταν απάνθρωπος, αυστηρός, ήταν ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ.Στο Αποστολικό ανάγνωσμα θα διαβάσουμε την καθολική επιστολή του Ιακώβου.Καθολική γιατί απευθύνεται σε όλους.Λέει λοιπόν πως αν θέλουμε παράδειγμα ανθρώπων που κακοπάθησαν να στρέψουμε το βλέμμα μας προς τους προφήτες και στην υπομονή του Ιώβ και του Εσταυρωμένου Κυρίου μας.Απείλησε τους πλούσιους γιατί είναι η καταστροφή του κόσμου.Συμβούλευσε να μην ορκιζόμαστε για να μάθουμε να λέμε την αλήθεια. Πρώτα πρέπει να είμαστε δίκαιοι.Η προσευχή, η ευχή της πίστεως του ευχελαίου σώζει τον άρρωστο αλλά συγχωρούνται και οι αμαρτίες του. Η πιο σημαντική συμβουλή του ήταν πως , αν βρούμε άνθρωπο πλανεμένο κι τον βοηθήσουμε να επιστρέψει από την πλάνη τότε θα σώσουμε την ψυχή μας αλλά και θα συγχωρεθούν πλήθος αμαρτιών μας.Το ευαγγέλιο μας μιλάει για τον πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων και των δύο ψαριών που ευλογώντας τα ο Κύριος κατάφεραν τα ταΪσουν αρκετές χιλιάδες ανθρώπους.Μα, δεν άφησε ούτε τον κόσμο να καταλάβει τί έγινε αλλά ούτε και τους μαθητές του, γι΄αυτό μπήκε γρήγορα στο πλοίο με τους μαθητές του κι έφυγε.Θέλοντας να πει ότι δεν ήρθε ακόμα η ώρα να γίνουμε βασιλιάδες.

Ο ΕΝΣΑΡΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Ιακώβου 5, 10-20. ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ.

Ματθ.14, 14-22. ΕΦΑΓΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΟΡΤΑΣΑΝ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 31 Ιουλίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε On line από ον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.