Δάκρυα, Δάκρυα πολλά.

 

Είναι η περίοδος που προσπαθούμε να κλείσουμε και να απαλλαγούμε από τηλεοράσεις, εξαρτήσεις και άλλα γιατί η ζωή είναι αλλού. Θα είναι κανείς ανόητος να κάνει πόλεμο, από τη στιγμή που υπάρχει η τηλεόραση. Να είμαστε έτοιμοι για τον σεισμό που κάνει την εμφάνιση του αλλά γενικότερα και τους σεισμούς που γίνονται γύρω μας μονίμως και μέσα μας. Λόγω της κατάστασης της οποίας βιώνουμε στις μέρες μας, θέλει και έναν πνευματικό τρόπο να αντιμετωπίσουμε το κλείσιμο στο σπίτι. Εμείς θα προχωρήσουμε χωρίς πλάνη, γιατί υπάρχει πολύ πλάνη ακόμα και στους κόλπους της εκκλησίας.. Καλούμαστε να κρατάμε την Ορθή πίστη, να είμαστε θεματοφύλακες όσων μας παραδόθηκαν. Δεν μπορεί να είναι Αναστάσιμο, ότι παραμένει στάσιμο! Σήμερα αδελφοί μου λοιπόν θα μιλήσουμε για τα δάκρυα. Κλαίνε οι άνθρωποι, υπάρχουν δάκρυα, όμως το κλάμα πάει χαμένο. Δεν είναι κακό να κλαίμε. Στην πίστη μας έχουμε την χαρμολύπη, γιατί λυπούμαστε για τις αμαρτίες μας και χαιρόμαστε για τον Χριστό. Ο άνθρωπος που έχει χαρμολύπη πάει μπροστά. Υπάρχουν πολλών ειδών δάκρυα, χαράς λύπης, από κάποιο χτύπημα, ψυχολογικά, εγωιστικά και άλλα. Η εποχή μας είναι ένας στίφτης, οι άνθρωποι πιέζονται και δεν κλαίνε. Λόγω του τρόπου ζωής ο άνθρωπος γίνεται πιο σκληρός και δεν κλαίει. Το δάκρυ περικλείει και την λύπη και την χαρά και είναι εκτόνωση. Ο Χριστός μας δεν έκλαψε ποτέ στην επίγεια ζωή του αλλά συγκινήθηκε βαθιά. Εμείς θέλουμε να είναι ζεστή η μηχανή μας για να κλάψουμε, όπως οι Άγιοι έκλαψαν όταν ήταν ζεστή η καρδιά τους.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 10 Νοεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.