ΧΟΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε τον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ο οποίος έγραψε και το ομώνυμο βιβλίο, που μιλάει για τις αρετές, τις οποίες παρουσιάζει σαν σκαλοπάτια για να φτάσουμε στο καθ΄ ομοίωσην. Να μιμούμαστε τους Αγίους διαβάζοντας τις ζωές τους. Στην προς Εβραίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος μας μιλάει για τον όρκο που έδωσε ο Θεούς στους ανθρώπους. Κι ο Αβραάμ αφού ο Θεός έδωσε την υπόσχεση του, ότι θα τους οδηγήσει στην γη της επαγγελίας, έκανε υπακοή και υπομονή ότι και να γινόταν. Η ελπίδα στον Θεό είναι η άγκυρα της ψυχής μας. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε την περικοπή του σεληνιαζόμενου νέου που τον θεράπευσε ο Χριστός. Ο διάβολος δεν έχει εξουσία να μας σκοτώσει. Ο Θεός δεν το επιτρέπει, εμείς τον αφήνουμε. Απλά γίνονται τα πράγματα όταν πιστεύουμε.

Εβρ. 6, 13-20. Ο ΟΡΚΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Μαρκ. 9 17-31. ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΗ, ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΝΗΣΤΕΊΑ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 08 Απριλίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.