ΧΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ…

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή γιορτάζουμε τους Νεομάρτυρες Αγίους επί Τουρκοκρατίας. Ήταν άνθρωποι που δεν υπέκυψαν στον εξισλαμισμό και μαρτύρησαν για την πίστη τους. Το αίμα τους πότισε την εκκλησία στους δύσκολους καιρούς. Στην προς Ρωμαίους επιστολή Ο Απόστολος Παύλος μας λέει πώς θα σωθούμε από την οργή του Θεού. Η δικαίωση θα έρθει από την θυσία του Χριστού. Η θλίψη μας μαθαίνει την υπομονή και περνάμε στην δοκιμή. Έρχεται η ελπίδα και φτάνουμε στην αγάπη που σημαίνει ένωση με τον Θεό. Στο Ευαγγέλιο Θ΄ ακούσουμε μια περικοπή από την ¨επί του Όρους ομιλία¨, όπου μας λέει ο λύχνος του οφθαλμού να είναι φως. Να μην έχει πονηριά, δηλαδή διαστροφή κάθε τάξεως ή προσκόλληση στο κακό. Ο άνθρωπος του Θεού δεν μεριμνά. Να ζητάμε μόνο την Βασιλεία των Ουρανών. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο Χριστός. Να κόβουμε κόσμο και να προσθέτουμε Χριστό. Να έχουμε μετάνοια και χαρά.

Ματθ. 6, 22-33. Πρώτα ο Θεός!

Ρωμ, 5, 1-11. θα σωθούμε από την οργή.

Tο μάθημα πραγματοποιήθηκε την 09 Ιουλίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.