ΑΥΤΗ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ.

 

Αδελφοί μου, την Κυριακή αυτή θα γιορτάσουμε την μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου. Αυτός μαζί με τον Απόστολο Ιωάννη Θεολόγο και τον Άγιο Συμεών Νέο Θεολόγο φέρουν τον όνομα Θεολόγος γιατί προσέγγισαν περισσότερο τον Θεό με τους λόγους τους. Για να είσαι Θεολόγος πρέπει να προσεύχεσαι. Θεολογία σημαίνει μιλώ με τον Θεό. Μαζί με τον πατέρα του Άγιο Γρηγόριο Ναζιανζηνό πολέμησαν την αίρεση και την πλάνη. Ο Απόστολος Παύλος θα μας πει για τον Αρχιερέα τον Χριστό ο οποίος θυσίασε τον εαυτό του. Να παίρνουμε σοβαρά τον λόγο του Θεού για να μας αφήνει καρδιακά βιώματα. Στο Ευαγγέλιο την Κυριακή αυτή θα δούμε την ειλικρινή μετάνοια του Ζακχαίου λόγο της καλή του προαίρεσης που είχε και πάντα αναζητούσε τον Χριστό, παρ΄όλη την αμαρτωλότητα του και τον τρόπο με τον οποίο μόνο ο Χριστός θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει γιατί μπορούσε να δει την καλή καρδιά του. Να ψηλώνουμε σαν τον Ζακχαίο αδελφοί μου.

Εβρ. 7, 26 – 8, 2. Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ!

Λουκ. 19, 1-10. Ο ΚΟΝΤΟΣ ΨΗΛΩΣΕ!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 5 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.