ΑΣΩΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΩΤΕΣ

 

Αδελφοί μου, φτάσαμε με την ευλογία του Κυρίου στην Κυριακή του Ασώτου. Μακάρι να ευλογηθούμε όπως ο Άσωτος, να έρθει ο σπλαχνικός πατέρας να πέσουμε στην αγκαλιά του σαν μικρά παιδιά με συντριπτική μετάνοια. Για τον πατέρα δεν άλλαξε τίποτα. Είναι ο γιος του και τον περίμενε πάντα. Ας μην γίνουμε σαν τον μεγάλο αδελφό που ενώ έκανε το θέλημα του πατέρα του, η ζήλια και ο φθόνος του δεν τον άφησαν να χαρεί για την επιστροφή του αδελφού του. Γι΄ αυτό το κέντρο και η ουσία βρίσκεται στην Αγία Γραφή. Γι΄ αυτό και φτάνει να σωθεί μόνο η παραβολή αυτή αν καεί όλη η Αγία Γραφή, γιατί εμπερικλείει το νόημα, όλης της διδασκαλίας του Κυρίου. Ο Απόστολος Παύλος στην πρώτη προς Κορινθίους επιστολή μας λέει ότι μπορούμε να τα κάνουμε όλα, αλλά δεν μας συμφέρει να τα κάνουμε όλα. Δεν μας συμφέρει να κάνουμε το κακό, δεν μας συμφέρει να ταϊζουμε συνέχεια την κοιλιά μας, δεν μας συμφέρει να έχουμε το μυαλό μας συνέχεια στις σαρκικές απολαύσεις. Το σώμα μας το κρατάμε καθαρό και το δίνουμε στον Κύριο όπως κι Εκείνος μας δίνει το δικό Του. Το σώμα μας είναι ναός του Αγίου πνεύματος. Δεν ανήκουμε στον εαυτό μας γιατί μας αγόρασε ο ΧΡΙΣΤΟΣ με την Σταύρωση και την Ανάσταση Του.

 

Α΄ Κρνθ. 6, 12-20. ΟΛΑ ΤΑ ΜΠΟΡΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΟΛΑ.

Λουκ. 15, 11-32. Ο ΣΠΛΑΧΝΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 26 Φεβρουαρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.