ΑΣΕ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΣΕ ΤΟΝ ΙΧΘΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑ!

 

Αδελφοί μου, γιορτάζουμε την μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, του αγαπημένου φίλου του Χριστού και επιστηθίου φίλου Του. Ο μοναδικός από του Αποστόλους που μετέστη. Όπως η Παναγία. Υπάκουος, ταπεινός, με μοναδική καθαρότητα ως άνθρωπος όπως η Παναγία και με πολλά άλλα χαρίσματα. Ο Χριστός τον είχε εκλεκτό και καλό είναι όσοι έχουν το όνομα του να εμβαθύνουν για να τους έρχεται η χάρη του. Ήταν αυτός που πλησίασε τον Κύριο από όλους. Το όνομα του σημαίνει Δώρο Θεού, γιος της βροντής και άλλα. Τη χάρη του να έχουμε. Στην προς Κορινθίους επιστολή ο Απόστολος Παύλος αναλύει το έργο των Αποστόλων και μιλάει για την διακονία . Όλα γίνονται στον καιρό τους. Έτσι και ο Θεός στέλνει ανθρώπους όταν έρθει η ώρα και όχι για πάντα. Ανθρώπους που έχουν υπομονή, θλίψεις, πληγές κόπους, αγρυπνίες, νηστείες, μακροθυμία, αγάπη χωρίς υποκρισία, που έχουν φυλακιστεί, για να μας διακονήσουν και να μας διδάξουν τον λόγο Του. Στο Ευαγγέλιο θ΄ ακούσουμε την πρώτη κλίση Του Κυρίου στους Αποστόλους. Βλέποντας τους στην λίμνη να μαζεύουν τα δίχτυα χωρίς ψάρια, αφού του προέτρεψε να ξαναρίξουν τα δίχτυα και όντως έπιασαν ψάρια την δεύτερη φορά, τους κάλεσε να αφήσουν τα πάντα και να Τον ακολουθήσουν. Και γυρίζοντας στον Πέτρο του είπε “τώρα θα ψαρεύεις ψυχές ανθρώπων και όχι ψάρια”. Χωρίς δεύτερη κλίση και οι τέσσερις Τον ακολούθησαν.

Β΄ Κρνθ. 6, 1-10. Άγνωστοι και όμως γνωστοί.

Λουκ. 5, 1-11. Η πρώτη κλίση!

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 09 Οκτωβρίου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:www.radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨ Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:www.iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.