¨Αρχίζει το μάτς¨

 

Αδελφοί μου είναι θαυμαστό για ακόμα μια φορά, το πώς τα αναγνώσματα ταιριάζουν με την καθημερινότητα στις μέρες που διανύουμε. Στην ολοκλήρωση του βιβλίου του προφήτη Οσιέ, ο ίδιος μιλάει για την διαφθορά του λαού, των Ιερέων, των Βασιλιάδων και των αρχόντων.Ο Θεός θα εκδικηθεί γιατί καταφρονήθηκε η αγάπη του, γιατί δεν αφιέρωσαν ολοκληρωτικά την καρδιά τους σε Αυτόν.Όπως οι Ιουδαίοι που επί σαράντα χρόνια τους ταλαιπώρησε ο Θεός μέχρι να φτάσουν στα Ιεροσόλυμα, γιατί ενώ ήταν ο λαός του Θεού, μόλις ο Μωυσής γύριζε την πλάτη του αυτοί έφτιαχναν χρυσά είδωλα και προσκυνούσαν. Δεν μπορείς όμως να δουλεύεις για δύο αφεντικά! Στις πράξεις των Αποστόλων θα δούμε τον Παύλο και τον Βαρνάβα για πρώτη φορά στην Αντιόχεια αφού έκαναν τους μαθητές του Κυρίου εκεί Χριστιανούς να τους πουν και Χριστιανούς ενώ μέχρι τότε τους έλεγαν αδερφούς ή μαθητές.Η Κυριακή αυτή είναι η Κυριακή της Σαμαρείτιδας όπου η Αγία Φωτεινή ήπιε από το Αληθινό νερό που της πρόσφερε ο Κύριος. Το νερό της αιωνίου ζωής. Παρ΄όλο τον πρότερο της βίο αυτή αμέσως αναγνώρισε τον Κύριο και τον ακολούθησε γιατί είχε καθαρή ψυχή.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΟΣΙΕ. (4-14)

Πραξ. 11, 19-30, ΒΑΡΝΑΒΑΣ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Κατ. Ιωανν. 4, 5 -42, ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΝΕΡΟ

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 15 Μαϊου 2020.

Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected] Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε on line μέσα από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στην σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.