“ΟΙ ΑΘΩΟΙ”

 

Αδελφοί μου, τα πάντα γύρω μας καίγονται. Τί γίνεται όμως πίσω από αυτά; Θα μιλήσουμε σήμερα για τους αθώους και ας αναλογιστούμε ο καθένας πού ανήκει. Τί ζητάει ο Θεός; Την μετάνοια μας. Όμως είναι δύσκολο λέει ο άνθρωπος μέσα στη φωτιά να μετανοήσεις. Είναι δύσκολο όμως γιατί η φωτιά βρίσκεται μέσα μας. Έτσι όταν έρθει η μετάνοια θα σβήσει και η φωτιά η έξω. Ο άνθρωπος πρέπει να σώσει την ψυχή του. Όσοι θέλουν επιλέγουν να συνέλθουν. Αν ξεχάσεις την επικοινωνία με τον Θεό χάνονται όλα. Και όσο πλησιάζουμε τον Χριστό τόσο μένουμε από ανθρώπους και κερδίζουμε την κορυφή που είναι ο Χριστός. Όπλα μας πνευματικά στον αγώνα αυτό ο σταυρός τον οποίο κάνουμε σωστά και πολλές φορές την μέρα, το ψαλτήρι, η δοξολογία στον Θεό, ” Δόξα τω Θεώ”, αγώνας να κερδίσουμε τα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος, εξομολόγηση, κοινωνία. Αποδοχή κάθε θλίψης και πειρασμού για να κερδίσουμε την υπομονή. Για να πετύχουμε τον Χριστό που είναι ο στόχος μας κάνουμε υπακοή.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 10 Αυγούστου 2021. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:MitropolitisAlexpolisIoannis@gmail.com

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.