ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΙΑ;

 

Αδελφοί μου, συνεχίζοντας το πρόγραμμα και την πορεία μας έτσι όπως μας έχει τοποθετήσει ο Θεός με εσάς να μας ενθαρρύνεται, θα μιλήσουμε για την νηστεία με την γενικότερη έννοια της, η οποία ξεκινάει σε λίγες ημέρες και γενικά με την παύση των παθών. Συγκεκριμένα θα αναλύσουμε λεπτομερώς τί είναι η αμαρτία, αν και έχουμε ξαναμιλήσει γι΄ αυτό στο παρελθόν. Τα πάντα. Τα πάντα είναι αμαρτία, ακόμα και αν καθίσουμε νηφάλιοι για μια ώρα χωρίς λογισμούς. Ναι όμως είμασταν σε ακηδία. Για να αντιληφθείτε λοιπόν τί είναι αμαρτία σκεφτείτε πρώτα ότι απέναντι σας έχετε έναν βασιλιά. Δηλαδή Τον Κύριο. Οπότε φανταστείτε ότι τίποτα δεν είναι αμαρτία μπροστά στο Χριστό, γιατί αυτός δεν λογαριάζει τα ψίχουλα μας. Το πρόβλημα είναι ότι μας αρέσει η αμαρτία. Είμαστε εθισμένοι σε αυτήν και δεν υπάρχει μετάνοια. Την αμαρτία την δίνεις δύναμη εσύ, δεν έχει από μόνη της δύναμη. Πρέπει με τον καιρό να ωριμάζουμε και να συμμορφωνόμαστε. Ο Χριστός ζητάει την ψυχή μας και την προαίρεση μας. Μας καλεί να πάμε κοντά Του και αυτός θα μας πάρει το βάρος. Αυτοί που πολεμούν δεν φοβούνται τίποτα. Κάνουν τον Σταυρό τους και πολεμούν.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 24 Νοεμβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.