Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΚΑΙ ΖΩΗ. (Ζητώ νέο έπος)

 

Αδελφοί μου, μετά ογδόντα χρόνια, βρισκόμαστε στον απόηχο της λησμοσύνης της Εθνικής μας επετείου, γιατί όταν ξεχνάς ένα τέτοιο κατόρθωμα που θυμάται όλος ο κόσμος, σημαίνει ότι δεν ζεις Εθνικά. Πώς είναι λοιπόν δυνατόν μετά από τόσα χρόνια, φέτος να μην περιγράφεται σχεδόν πουθενά επίσημα τί έγινε, όταν ένα πρωί ξύπνησαν νέα παιδιά αγωνιστές της ζωής με χαρά και όρεξη και πήγαν να υπερασπιστούν τα σύνορα μας από τους Ιταλούς, κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί και σε εμάς. Η ουσία είναι στον ηρωισμό, αυτό χάθηκε τώρα καθώς επίσης σαν λαός ξεχνάμε πολύ εύκολα και σκεφτόμαστε την καλοπέραση μας. Έρχεται λοιπόν ο Άγιος σεισμός να μας θυμίσει ότι τα πάντα είναι ρευστά κάτω από τα πόδια μας. Είναι η προσπάθεια να συνετίσει κάποιους ο πλάστης μας, αν και δεν πρόκειται να συνετιστούν. Περνώντας τώρα στα αναγνώσματα της Κυριακής, θα ακούσουμε τον Απόστολο Παύλο στην προς Γαλάτας επιστολή να τους λέει, ότι το Αποστολικό Αξίωμα είναι σοβαρό και εμείς οι Απόστολοι σας λέμε ότι επειδή καταργήθηκαν οι τυπικές διατάξεις τώρα πρέπει να μπούμε στην ουσία. Η πίστη δεν είναι μια εμπορική συναλλαγή, με έναν Θεό τιμωρό. Γι΄αυτό να μην κάνουμε όπως οι Εβραίοι με τον μωσαϊκό νόμο. Ο Χριστός μας συγχωρεί γιατί μετανοούμε από φιλότιμο. Αν δεν έχεις αγάπη δεν σώζεσαι, ακόμα και χίλιες εντολές να τηρείς. Στο Ευαγγέλιο θα ακούσουμε για την ανάσταση του υιού της χήρας της Ναϊν, όπου ο Κύριος μπαίνοντας στην πόλη συνάντησε μια νεκρική πομπή ενός μικρού παιδιού και γυρνώντας προς τη μάνα του παιδιού της λέει ¨μην κλαις¨ και πλησιάζοντας το νεκρικό κρεβάτι, απευθυνόμενος στον νεκρό του λέει ¨ μικρέ σήκω επάνω¨ . Αφού λοιπόν αναστήθηκε το παιδί το πήρε ο Ιησούς αγκαλιά και το έδωσε στη μάνα του. Πήρε δηλαδή τον θάνατο και της έδωσε τη ζωή. Ο κόσμος τότε γύρω φώναζε, προφήτης μέγας ήρθε σε εμάς, μας επισκέφτηκε ο Θεός του λαού. Το καλό είναι να είσαι μαζί με το Χριστό και ας είναι όλοι εναντίον σου!

Γλτ. 2, 16-20. ΟΥΣΙΑ ΨΑΧΝΩ!

Λουκ. 7, 11-16. ΜΗ ΚΛΑΙΣ.

Το μάθημα πραγματοποιήθηκε την 30 Οκτωβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:Mitropolitis [email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από τον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.