Ο ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ.

 

Αδελφοί μου, οι πειρασμοί προέρχονται από παντού , γιατί είναι πνεύμα και μπαίνει παντού. Θα εξηγήσουμε γιατί είναι εσωτερικός πειρασμός και όχι πειρασμός γενικότερα και χωρίζεται στον συνειδητό, στον ασυνείδητο και στον υποσυνείδητο. Ο μεγαλύτερος εχθρός του ανθρώπου λένε οι Πατέρες είναι ο εαυτός μας. Αν προσθέσουμε λοιπόν αυτά τα δύο αποκτούν υπόσταση από εμάς τους ίδιους και είναι επικίνδυνα. Μερικές φορές είναι και ένα πρόσωπο ο εσωτερικός πειρασμός, ο οποίος μας πάει πίσω και θέλει να δίνουμε ώθηση για να πάμε μπροστά και να βοηθήσουμε και αυτόν. Πρέπει γι΄αυτό να ακούμε, να βλέπουμε και να μπαίνουμε στην θέση του άλλου. Όταν δε, αφορούν το πρόσωπο του πνευματικού πατέρα όλα αυτά δρουν προσθετικά και δεν μπορεί ούτε αυτός να μας βοηθήσει να πάμε μπροστά. Ο καθένας καλείται να κάνει διαχείριση των συναισθημάτων του. Η αγάπη είναι αυτή η οποία συντηρεί, διατηρεί και με άλλο τρόπο, που μπορεί να μας πονέσει για να γίνουμε καλά. Να μην κάνουμε τις αμαρτίες μας μπαϊράκι και αφήνουμε τον εσωτερικό πειρασμό να μας καταβάλει. Τα όπλα υπάρχουν αλλά εμείς δεν τα χρησιμοποιούμε, όπως η προσευχή και η μετάνοια. Για να προχωρήσουμε θέλει προσοχή και προσευχή. Ας κάνουμε τη ζωή μας εύκολη. Το κίνητρο μας να είναι οι άλλοι, αν βοηθάμε τους άλλους , στην ουσία βοηθάμε και κάνουμε καλό στο εαυτό μας.

Η σύναξη πραγματοποιήθηκε την 20 Οκτωβρίου 2020. Μητροπολίτης Ιωάννης.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο παρακάτω e-mail:[email protected]

Μπορείτε να μας ακούτε και να μας βλέπετε Online από tον διαδικτυακό σταθμό μας, στην παρακάτω διεύθυνση:radio-alitheia.com

Προμηθευτείτε βιβλία του Μητροπολίτη μας δωρεάν με μόνη επιβάρυνση τα έξοδα αποστολής. Πληροφορίες στη σχετική ομιλία ¨Το συγγραφικό έργο του π. Ιωάννη¨.

Μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Μητροπολίτη Ιωάννη στην παρακάτω διεύθυνση:iealexgox.eu

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.